Onzichtbare bescherming IN het glas tegen blauw UV-licht.

ZOMERVAKANTIE 2022

De zaak is dit jaar gesloten van zaterdag 16 juli t.e.m. 1 augustus.
DINSDAG 2 augustus ZIJN WIJ TERUG OPEN.

OPGELET: er is een NIEUW CIRCULATIEPLAN in Zele. Heel wat straten zijn afgesloten, eenrichting geworden en /of van rijrichting veranderd. Je kan de markt ook niet meer overrijden. Waze is al volledig up-to-date, dus bij twijfel best Waze gebruiken. De standaard navigatie systemen in de auto zijn nog nergens bijgewerkt

Zele kaart circulatieplan 2022
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's PAGINA met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti
Stacks Image 143067
Eye protect system logo

EYE PROTECT SYSTEM, een revolutie in de BESCHERMING tegen SCHADELIJKE UV-stralen en BLAUW LICHT van BEELDSCHERMEN, LAPTOP, TABLET, SMARTPHONE én de ZON.

Een brilglas met het Eye Protect System is het eerste brillenglas met een bescherming tegen VERMOEIDHEID én SCHADELIJKE effecten van Blauwviolet UV-licht, ingebouwd IN het glas zelf zonder gele verkleuring van het glas of storende gekleurde coatings en reflecties.

Het
EYE PROTECT SYSTEM wordt vanaf 11 oktober 2016 STANDAARD en ZONDER meeprijs geleverd op de
Varilux S-series glazen, de Varilux E-series glazen, de Eyezen glazen én alle TRANSITIONS VERKLEURENDE glazen van Essilor.
De gevaren van BLAUW LICHT voor uw ogen.

blauw licht_netvlies_menselijk oog
Iedereen weet dat UV-straling gevaarlijk kan zijn voor de huid en ogen, maar weinig mensen kennen de gevaren van blauwviolet licht voor de ogen. Blauwviolet licht ("Blauw licht") is onder andere één van de hoofdoorzaken van VERMOEIDE OGEN omdat het effect heeft op ons bioritme en onze biologische klok. Om goed te kunnen slapen begint ons lichaam, zodra er minder blauw licht is, dus zodra het donkerder wordt 's avonds, Melatonine aan te maken. Blauw licht is sterk aanwezig in daglicht, en zorgt ervoor dat ons lichaam het ‘slaaphormoon’ melatonine niet gaat aanmaken, waardoor we wakker worden of blijven en aan de dag vol energie kunnen beginnen. Omgekeerd zorgt duisternis er dus voor dat we meer melatonine aanmaken en dus slaperig worden. BLAUW LICHT en dan meer specifiek blauw violet UV licht, zit vooral in zonlicht, LED verlichting, tablets, smartphones en andere beeldschermen.
Té veel Blauw licht gaat dus ons waak- en slaapritme verstoren, het duurt langer voor we inslapen, of we slapen onrustiger met alle gevolgen van dien voor het school- of professionele leven: vermoeidheid, slaperigheid, concentratie- en aandachtstoornissen, verminderde productiviteit, hoofdpijn enz. En uit onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat dit BLAUW LICHT zelfs SCHADELIJK zou kunnen zijn voor de ogen zelf, vroegtijdig cataract zou kunnen veroorzaken en één van de oorzaken van leeftijdsgebonden Macula degeneratie zou zijn, één van de oorzaken van blindheid op latere leeftijd.

HET IS DUS BELANGRIJK OM JE ZICHT TE BESCHERMEN, VAN JONGS AF AAN EN DIT JE HELE LEVEN LANG. Nu we langer leven en onze levensstijl is veranderd, worden onze ogen ons hele leven lang en elke dag opnieuw meer blootgesteld aan schadelijk licht. Ultraviolet en blauwviolet of blauw licht zijn zeer energierijk, bereiken het interne weefsel voor- en achterin het oog. Uit onderzoek van de laatste 2 jaar blijkt dat deze golflengtes van het licht bijdragen tot het ontstaan van oogziektes zoals cataract en Leefijdsgebonden Maculadegeneratie.
Met de steeds ouder wordende bevolking zullen cataract en LMD binnen 30 jaar TWEE KEER zo vaak voorkomen.
schadelijk blauw licht en blauwviolet UV licht
Essilor-eye-protect-system glazen beschermen tegen vermoeide ogen en blauwviolet UV-licht

OOGBESCHERMING TEGEN SCHADELIJKE UV-STRALEN EN BLAUW LICHT, GEI╠łNTEGREERD IN HET GLAS, VOOR ALLE BRILDRAGERS

WAAR vind je BLAUW-VIOLET LICHT?

Blauw licht is overal aanwezig, zowel buiten, door de zon als binnen. Binnen wordt blauw licht vooral veroorzaakt door spaarlampen, LED-lampen, TV-schermen, computerschermen, smartphones en tablets.

crizal-prevencia-light-spectrum

WAT IS BLAUW LICHT of wat is BLAUWVIOLET licht?


Blauw licht (blauw violet licht) is een gedeelte van zichtbaar licht dat heel dicht tegen UV-licht zit in het lichtspectrum. De meeste licht golflengtes worden door het voorste oogsegment gefilterd zodat alleen het noodzakelijke licht tot het netvlies doordringt. Blauwviolet licht wordt NIET gefilterd en dringt door tot IN het netvlies zelf en veroorzaakt daar schade op lange termijn.

BLAUW-VIOLET licht - SCHADELIJK licht

- Dicht bij UV-licht
- Dringt door tot IN het netvlies
- Gevaarlijk
- Verstoort de slaapcyclus.

HOE kan BLAUWVIOLET licht schade veroorzaken?

Schadelijk blauwviolet licht beschadigt het netvlies, het deel van het oog waar het beeld wordt gevormd. Op lange termijn kan deze schade lijden tot ernstige oogcondities, zoals leeftijdsgebonden MACULA DEGENERATIE of AMD, de belangrijkste oorzaak van blindheid in Europa en de VS.
BLAUW-TURQOISE licht - NOODZAKELIJK licht

- minder energetisch
- draagt bij tot uw gezondheid
- Nuttig

WAAROM hebben we BLAUW-TURQOISE licht nodig?

Zoals alle zichtbare licht, helpt blauw-turquoise licht om kleuren en vormen te zien. Blauw-turquoise licht is ook een natuurlijke vorm van lichttherapie die noodzakelijk is voor het lichaam. Het helpt wu natuurlijke slaapcyclus te regelen, houdt je alert en geeft energie. Het regelt ook de pupil reflex die het oog beschermt en ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid licht IN het oog raakt.harmful-essential-light-crizal_prevencia.jpgSluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause