Optiek Van der Linden | Zele | 052 44 46 07

ZOMERVAKANTIE 2022

De zaak is dit jaar gesloten van zaterdag 16 juli t.e.m. 1 augustus.
DINSDAG 2 augustus ZIJN WIJ TERUG OPEN.

OPGELET: er is een NIEUW CIRCULATIEPLAN in Zele. Heel wat straten zijn afgesloten, eenrichting geworden en /of van rijrichting veranderd. Je kan de markt ook niet meer overrijden. Waze is al volledig up-to-date, dus bij twijfel best Waze gebruiken. De standaard navigatie systemen in de auto zijn nog nergens bijgewerkt

Zele kaart circulatieplan 2022
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's PAGINA met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti

Menu multifocale glazen

Wij zijn erkend Varilux Centrum.
VARILUX CENTRUM gaat internationaal en wordt
VARILUX EXPERTS AMBASSADOR

VOORDELEN:

100% Garantie fout arts / voorschrift / oogmeting
100% gewenningsgarantie
3 jaar garantie breuk, diefstal en verlies
en zo veel meer, zie verder op deze pagina.Een
multifocaal glas of progressief glas, is een brillenglas waarmee je zowel dichtbij, veraf, als alles daartussen kan zien, dus bijvoorbeeld ook je computerscherm of dashboard in de auto, strijkafstand, koken enz.

Varilux_X-series-multifocale-glazen
Één van de beste multifocale glazen op de markt, de Varilux X-series multifocale glazen.

Hieronder een vergelijking van STANDAARD Multifocale glazen met VARILUX X-SERIES Multifocale glazen met XTEND technologie. Dankzij de nieuwe technologie Xtend, is het niet meer nodig om het juiste gezichtsveld te zoeken zoals bij veel andere multifocale glazen wél het geval is. Meer info hierEINDELIJK, een MULTIFOCAAL glas (progressief glas) ZONDER aanpassingsproblemen en gewenning!

Sinds kort zijn de
4é GENERATIE PROGRESSIEVE BRILGLAZEN op de markt, een echt technologisch hoogstandje. Dit zijn brillenglazen met een zo hoge beeldkwaliteit, comfort én gewenningspercentage dat nagenoeg iedereen er een aangenaam en perfect zicht mee heeft in alle omstandigheden, en dit vanaf de 1é dag.
Deze glazen zijn nu weer verbeterd, een nog beter glas dan de vorige Varilux S-series brillenglazen: de VARILUX X-SERIES.
Om de progressieve glazen van de 3e en 4e generatie aan te passen gebruiken wij de computergestuurde meting met het VISIOFFICE toestel dat meer dan 200 meetwaarden van uw ogen opmeet. Voor de aanpassing van de X-series glazen Xtrack2, komen daarbij ook nog eens extra metingen met een iPad.
Stacks Image 809541één van de beste en bekendste merken progressieve glazen: VARILUX


Varilux is een progressief glas, waardoor u
PROBLEEMLOOS kunt zien door middel van drie zichtzones : op nabije, middellange en verre afstand. ESSILOR de fabrikant van VARILUX glazen heeft de éérste progressieve glazen ter wereld uitgevonden en ontworpen in 1959. Zij zijn dus de uitvinder van het multifocale of progressieve glas. Daarna zijn nog verschillende andere fabrikanten deze glazen beginnen maken met al dan niet evenveel succes.
Sinds 1959 is Essilor bezig met het CONTINU verbeteren van deze glazen met
innoverende nieuwe technologieën om u te verzekeren van maximaal comfort en zichtvoordelen. En met een waarderingscijfer van 96% tevredenheid, zijn Varilux-dragers ook gelukkige dragers. Hieronder staan de verschillende soorten Varilux glazen uitgelegd.

Van een basis multifocaal Varilux glas tot het beste multifocale glas op de hedendaagse markt, de
Varilux X-series brillenglazen.


In België bestaan veel synoniemen voor multifocale brillenglazen zoals
  • Progressief glas of progressieve glazen
  • Multifocaal glas of multifocale glazen
  • Varifocus glas of varifocale glazen
  • doorvloeiglas of doorvloei glazen
  • overvoei glas of overvloei glazen


Varilux X-series_Teaser_363x363
Varilux X-series_Logo_200x50

VARILUX X SERIES

De Varilux X series is een 4é generatie multifocaal glas en de eerste Varilux-bril die hoofdbewegingen drastisch doet afnemen en ervoor zorgt dat uw zicht zo natuurlijk mogelijk is voor dagelijkse bezigheden binnen een armlengte en daarbuiten.
Varilux E-series_Teaser_363x363
Varilux E-series_logo_200x50

VARILUX E-SERIES

De Varilux e-series is een progressief glasontwerp van de 4é generatie dat uw zicht corrigeert en stabiel en scherp zicht levert in alle omstandigheden vanaf het allereerste moment dat u uw bril uitprobeert.
Varilux Physio_Teaser_363x363_Physio
Varilux-Physio-3.0-LOGO_200x50-01

VARILUX Physio 3.0

Momenteel al de 3e versie in deze kwaliteitsvolle Physio reeks en al jaren een vaste waarde. Varilux Physio 3.0 is een 3é generatie multifocaal glas en geeft u een high-definition zicht, of u nu ver, dichtbij of ertussenin kijkt.best progressief glas 4é generatie

TOPKWALITEIT PROGRESSIEF GLAS van de 4É GENERATIE:

volledig gedepersonaliseerd brilglas met een optimaal verteglas én leesglas, géén vervormingen.

Voor zij die topkwaliteit eisen voor hun zicht, bv de VARILUX X_SERIES en de VARILUX E_SERIES glazen.

beter progressief glas 3é generatie

BETER PROGRESSIEF GLAS
van de 3É GENERATIE:

comfortable glas met weinig of geen vervormingen, een breder vergezicht en leesglas, breed tussenzicht voor bv computerwerk en beeldscherm.
bv de VARILUX PHYSIO 3.0 glazen

Goed progressief glas 2é generatie

BASIS PROGRESSIEF GLAS
van de 1É & 2É GENERATIE:

standaard glas met meer zijdelingse vervormingen en een klein leesgedeelte. problemen met bv trappen en achteruitrijden zijn nog mogelijk. bv de VARILUX COMFORT glazen

Varilux Comfort_Taeser_363x363_en_JPG
Varilux comfort_3.0_Logo_200x50-01-2.png

VARILUX Comfort 3.0

Comfortabel en scherp zicht vanaf het moment dat u ze draagt. Varilux Comfort brillenglazen van de 2é generatie geven u steeds gemoedsrust.
Varilux Road_pilot_TEASER_RP
Varilux Roadpilot_Logo_200x50-01-1

VARILUX ROAD PILOT

Varilux progressieve brillenglazen speciaal ontwikkeld voor het rijden. Ervaar bredere gezichtsvelden om verrassingen op de weg te anticiperen.
Varilux Digitime_Teaser_363x363
Varilux digitime_Logo_200x50-1

VARILUX Digitime

Degressieve brillenglazen speciaal ontworpen voor uw digitale activiteiten, en vooral beeldschermwerk. Geniet van een scherp zicht, wat u ook doet.Varilux zonneglazen op sterkte Teaser_363x363-1.jpg
VARILUX ZONNEGLAZEN OP STERKTE

Bent u het ook beu om steeds uw opklapbare glazen te moeten zoeken op de bodem van uw handtas of een oncomfortabele opzetbril te dragen? Ga voor een zonnebril aangepast aan uw zicht! Combineer esthetiek, comfort en bescherming tijdens uw wandelingen in de zon.
Bij ons zijn ZONNEGLAZEN op sterkte tot 50% GOEDKOPER , en dit het HELE JAAR DOOR ! ( óók alle progressieve Varilux glazen)
VARILUX transitions glazen Teaser_363x363 (2)
VERKLEURENDE GLAZEN: TRANSITIONS

De Transitions-brillenglazen VERKLEURENDE GLAZEN gaan van licht naar donker in functie van de lichtintensiteit en/of UV-straling in uw omgeving. Comfortabel in alle lichtomstandigheden, én ook verkrijgbaar op ALLE PROGRESSIEVE VARLUX brillenglazen.
Géén onstabiel gevoel op trappen en een perfect vervormingsvrij beeld dankzij een computergestuurde meting met het
Visoffice 2 toestel. Meer dan 200 parameters worden gemeten bij ons in de zaak, wat ervoor zorgt dat uw brillengazen digitaal vervaardigd worden met nano technologie met het beste resultaat momenteel verkrijgbaar als resultaat.


De combinatie van computergestuurde meting tot op 1/10 mm met het
Visioffice 2 toestel in combinatie met extra metingen met de iPad resulteren in de Varilux Xtrack2 multifocale glazen, waarschijnlijk de beste multifocale glazen op de markt.

Visioffice-2017-banner

- Maar WAAROM hoor je nog zoveel mensen klagen over een VERVORMD BEELD op de trappen bij het dragen van een bril met progressieve of multifocale glazen?
- WAAROM hebben zoveel mensen PROBLEMEN BIJ SPORTEN met een multifocale bril (vooral tennis, paddel en golf)?
- WAAROM hebben zoveel mensen PROBLEMEN OP COMPUTERSCHERM met een multifocale bril?
- WAAROM zou je een NIEUWERE GENERATIE multifocaal, maar duurder, brillenglas kopen, en niet een oudere en goedkopere soort?

- En WAT IS NU HET VERSCHIL tussen de goedkopere (oudere), en de duurdere (nieuwere) multifocale glazen,
én wat is het het verschil tussen de verschillende types en versies van deze glazen?


alles hierover op deze en de volgende pgina's.
SOORTEN en KWALITEITEN multifocale/progressieve brilglazen

- De 1é generatie progressieve brillenglazen zorgde begin jaren '60 voor een heuse revolutie op het gebied van optiek omdat men met één bril
Zeiss multifocaal 1ste generatie
scherp kon zien op alle verschillende afstanden. Overal ter wereld werd overgeschakeld op multifocale- of progressieve glazen.
Bij deze generatie progressieve glazen ging in het begin de combinatie van 3 sterktes in slechts 1 glas gepaard met serieuze neveneffecten door de vervorming links en rechts van het glas. Sommige mensen ervaren dan bijvoorbeeld een schommeleffect bij het traplopen of hebben problemen met het telkens opnieuw scherpstellen bij de overgang van kortbij naar veraf en omgekeerd.
Deze traditionele progressieve glazen worden vandaag de dag nog steeds verkocht als een budgetvriendelijk progressief glas. Het zijn de goedkoopste multifocale glazen, maar geven een groot deel van de dragers toch problemen met bv trappen, evenwicht, achteruitrijden met de auto, werken op computer enz.-
De 2é generatie progressieve brillenglazen gaven vooral een bredere kijkzone.
Zeiss multifocaal 2ste generatie

In de loop der jaren werd gezocht naar technieken om de vervelende neveneffecten en gewenningsproblemen weg te werken. Ook de opkomst van computer en beeldschermwerk bracht de noodzaak om een multifocaal/progressief brilglas te ontwikkelen met breder en comfortabeler tussenzicht. De tweede generatie progressieve glazen biedt een veel bredere kijkzone waardoor dubbele beelden en vervelende neveneffecten voor een groot deel worden vermeden. Deze vooruitgang betekent minder aanpassingsproblemen en een veiliger en comfortabeler zicht! Bv de
Varilux Liberty of de Hoyalux Summit Pro en de Hoyalux Summit CD
Zeiss multifocaal 3ste generatie-
De 3é generatie progressieve brillenglazen geven een snellere gewenning en aanpassing!
Dankzij een doorgedreven analyse van het natuurlijk gedrag van het oog is men erin geslaagd een nieuwe berekeningsmethode te ontwikkelen. Deze nieuwe methode laat toe om aanpassingen aan de voor- én achterkant van het glas op elkaar te laten inwerken en te complementeren. Deze nieuwe generatie progressieve glazen heeft een kortere tussenzone waardoor u van een breder gezichtsveld geniet en uw natuurlijke manier van zien wordt gegarandeerd.
Niet alleen went u sneller aan uw progressieve glazen, u geniet nu ook van een scherper en helderder zicht in de 3 verschillende zones én de wazige zones aan de zijkant worden beperkt. Ook werken op computerscherm wordt met deze glazen even gemakkelijk als met een aparte computerbril. Uw ogen raken minder snel vermoeid en u geniet van een zeer comfortabel en dynamisch zicht.
bv de
Varilux Comfort NE, de Varilux Physio 2.0 brilglazen of de Hoya Summit Pro TrueForm , Hoya Summit CD TrueForm en Hoya Amplitude TrueForm
-
Dit jaar werd de 4é generatie progressieve brillenglazen voorgesteld, dit zijn glazen zoals de Varilux S-series , de Varilux E-series en de Hoyalux iD LifeStyle V+
essilor multifocale brilglazen

Deze nieuwe multifocale brillenglazen rekenen voorgoed af met de beperkingen van “gewone” multifocale brillenglazen. Onzekerheid bij het traplopen, het gevoel dat alles om u heen beweegt en problemen met lezen of in het verkeer zullen niet meer voorkomen. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de belofte van scherp zien in alle richtingen waargemaakt.

Deze multifocale glazen bestaan meestal uit verschillende designs, van een topkwaliteit tot topkwaliteit met wat extra's, zoals bv een individueel design dat zelfs rekening houdt met uw dominante oog enz. Deze glazen zijn volledig digitaal gesurfaceerd, waarbij per 1/100 mm de kromming wordt aangepast, en waarbij het linker glas in functie van de correctie van het rechter glas wordt geproduceerd om een zo perfect, breed en vervormingsvrij mogelijk gezichtsveld te geven.
Zoals iemand rechts- of linkshandig is heeft u ook een dominant oog. Dit dominante oog heeft een leidende rol en kijkt in het dagelijks leven eerst naar het beoogde doel. Door rekening te houden met uw ziende dominante oog bij het produceren van uw progressieve brillenglazen ervaart u een verbeterde reactiesnelheid. Deze volledig gepersonaliseerde multifocale glazen bieden de dragers een verbeterde kijksnelheid. Door rekening te houden met uw ziende dominante oog deze glazen van de 4é generatie in combinatie met de andere technologieën voor evenwicht in beweging, de breedste gezichtsvelden en een snellere reactiesnelheid.


VARILUX X-SERIES glazen, VARILUX X-TRACK series glazen, VARILUX S-SERIES, VARILUX S 4D en Varilux E-series = EXCLUSIEF! Door alle gesofisticeerde optische technologie die verwerkt zit in de VARILUX X-SERIES, Varilux S-series, Varilux S 4D én Varilux E-series brillenglazen is het verdelen en opmeten van deze glazen EXCLUSIEF voorbehouden aan opticiens die beschikken over het Visioffice2 toestel. Zonder de meetwaarden van dit toestel kunnen deze glazen gewoonweg niet geproduceerd worden.

bv:
de VARILUX X-SERIES , de Varilux S-series en de Varilux E-series of de Hoyalux iD LifeStyle V+ en de Hoyalux iD MyStyle V+ en de iD MyStyle Balancevarilux_s_series_TM

Varilux S-Series: was tot nu toe één van de beste multifocale brillenglazen op de markt, een multifocaal glas van de 4é generatie
Sinds kort werd het Varilux S-series glas vervangen door het nog betere
VARILUX X-SERIES glas.

EXCLUSIEF bij ons verkrijgbaar dank zij het VISIOFFICE 2 meettoestel!
DE 4é GENERATIE MULTIFOCALE GLAZEN, IN DETAIL

De multifocale glazen of progressieve, digitaal gesurfaceerde, en volledig gepersonaliseerde glazen van de 4é generatie zijn dan ook de meest geavanceerde multifocale brillenglazen ooit ontworpen. Door rekening te houden met tot 15 verschillende PERSOONLIJKE parameters zijn dit de meest ultieme gepersonaliseerde brillenglazen ooit ontworpen.
visioffice-activisu-voor-metingen-progressieve glazen
De integratie van oneindig veel sterktes in 1 glas vereisen een zeer precieze opmeting en montage van de glazen opdat de correcties de vereiste plaats op het oog bereiken.
Om deze metingen uit te voeren, én om de glazen van de
3é en 4é generatie te KUNNEN aanpassen, MOET een opticien beschikken over een elektronische meetzuil zoals de Activisu of Visioffice. Zonder een toestel dat de vertex-afstand, montuurcurve, inclinatie van de bril, hoofdinclinatie, eyecode, Pupilafstand, dominant oog, recessief oog enz meet kunnen enkel de glazen van de 1é en 2é generatie aangepast en verkocht worden.

Gewenning en aanpassing !

De gewenningsperiode voor multifocale glazen bedraagt normaliter van één tot enkele dagen voor de glazen van de 3é en 4é generatie, tot, in uitzonderlijke gevallen, weken voor glazen van de de 1é en 2é generatie. Met de nieuwste generatie, digitaal gesurfaceerde, en gepersonaliseerde glazen, gaat dit natuurlijk het snelst én blijft het comfort het grootst. Het gevoel voor diepte en afstand kan gedurende de gewenningsperiode beïnvloed worden. De meeste fabrikanten verkopen multifocale glazen dan ook in meerdere kwaliteiten. De beste multifocale glazen kunnen aanzienlijk duurder zijn dan standaardsoorten. Deze duurdere progressieve glazen hebben dan ook verbeterde eigenschappen zoals als een breder gezichtsveld, een hogere scherpte en helderheid en een soepeler overgang tussen wisselende kijkafstanden. Daardoor worden deze glazen natuurlijk ook sneller gewend dan de multifocale glazen van de 1é en 2é generatie.

Onze GARANTIE
In ons
Varilux Center geniet u van een 100% gewenningsgarantie, breuk garantie van 3 jaar, diefstalgarantie van 3 jaar én een Varilux travel assistance van 3 jaar. De gewenningsgarantie houdt in dat u, om één of andere reden, niet aan uw glazen zou wennen, en/of geen comfort met de multifocale glazen ondervindt, deze glazen GRATIS vervangen worden door andere glazen. Dit kan zijn door de glazen te vervangen door bv:
- hetzelfde type multifocale glas met een andere correctie (als bv het voorschrift van uw oogarts blijkt fout te zijn)
- een ander type multifocaal glas, bv een "short" versie ipv een standaard versie multifocaal glas.
- een bifocaal glas
- een apart verteglas én een apart leesglas
……Wij hebben ons toegelegd op het juist opmeten, aanpassen én monteren van multifocale glazen wat resulteert in duizenden klanten die momenteel onze multifocale glazen probleemloos dragen. Ze kunnen ermee fietsen, werken, wandelen, sporten, op PC en tablet werken enz. Bij ons krijgt u gegarandeerd topkwaliteit glazen mét 100% gewenningsgarantie.
VISIOFFICE, zonder dergelijk toestel is het onmogelijk om de multifocale glazen van de 4é generatie aan te passen.
Wat is de PRIJS van een multifocaal- of progressief glas of wat KOST een progressief- of multifocaal brilglas.
Een eenvoudig multifocaal glas van de 1é generatie kan vrij eenvoudig en snel geproduceerd worden. Deze zijn méér dan 50 jaar oud, en de research en ontwikkeling zijn al lang teruggewonnen. Deze glazen kunnen dan ook gekocht worden voor ± €90 per glas.
De glazen van bv de 3é en 4é generatie vragen heel wat meer werk om perfect digitaal gesurfaceerd te produceren bij de fabrikant, en vragen per glas eigenlijk even veel maatwerk als bv een maatpak. Voor deze glazen moet u dan ook op €200 of €300 per glas of zelfs meer rekenen, afhankelijk van de specifieke extra opties die u daarbij nog neemt. (bv verkleuring in de zon, speciale ontspiegelingen, UV filters ……)

De belangrijkste MERKEN multifocale/progressieve brilglazen die de meeste research en ontwikkeling doen naar alsmaar betere multifoale glazen, en daardoor ook de beste kwaliteit multifocale glazen leveren tegenwoordig zijn: ESSILOR, ZEISS, Rodenstock, HOYA, BBGR, NIKON, SEIKO

perfecte montage van progressieve multifocale glazen
De Geschiedenis van het Multifocale glas.
Vroeger bestonden alleen Bifocale en Trifocale brilglazen voor iemand die zowel veraf als dichtbij slecht ziet. Het Varilux-glas was het eerste moderne multifocale brillenglas. Het werd ontwikkeld door Bernard Maitenaz, gepatenteerd in 1953 en in 1959 geïntroduceerd door de Société des Lunetiers (later onderdeel van Essilor).
Moderne multifocale glazen zijn inmiddels volledig geaccepteerd en omvatten speciale ontwerpen, die rekening houden met de vele verschillende soorten van gebruik. Zo kunnen glazen speciaal worden ontworpen voor een breder gezichtsveld dichtbij en bij tussenliggende afstanden, zoals bij computergebruik.
Tegenwoordig kunnen de complexe oppervlakken van multifocale glazen gegoten, gesneden en gepolijst worden door computergestuurde machines, die elke gewenste vorm toestaan, wat natuurlijk de kwaliteit van de beeldvorming door deze glazen enorm verbetert heeft. Dit in tegenstelling tot het vroegere mechanische fabricageproces.


HERKENNING VAN DE SOORTEN EN MERKEN Multifocale of progressieve brilglazen
De meeste multifocale glazen hebben kleine ingeëtste merktekentjes, waaraan de opticien bepaalde gegevens van de glazen (zoals fabrikant, de locatie's van de verschillende zone's in het glas en type) kan herkennen. Deze tekentjes zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar tenzij men precies weet waar en waarnaar men moet kijken.

de beste opticien voor progressieve glazen.png


Hieronder een "klassiek" dubbelzicht brilglas en trigonaal brilglas
bifocaal en trifocaal brilglas

Onze GARANTIES op progressieve varilux glazen van de 3é en 4e generatie. (meer info hier)

1/ Een garantie van 3 JAAR op BREUK, DIEFSTAL én VERLIES van uw progressieve glazen


2/ u krijgt 100% Gewenningsgarantie: om één of andere reden niet tevreden? dan krijgt u GRATIS andere glazen.


3/ Garantie bij foute oogtest: Blijkt er bij de zichtmeting door uw oogarts óf door ons tóch iets foutgelopen? dan krijgt u GRATIS andere glazen.


4/ Varilux TRAVEL ASSISTANCE: uw bril VERLOREN of STUK op vakantie? Binnen de 48 u wordt u een paar depannage brillen opgestuurd naar uw vakantie adres.


5/ GRATIS 6-maandelijks onderhoud en kleine herstellingen van bril én glazen


de beste progressieve glazen 20160427

Multifocale- of progressieve brillenglazen: de verschillende soorten, de belangrijkste merken, verschillen, kwaliteiten, prijscategorieën, de opties, voordelen, nadelen enz…

visioffice-3.jpg
Als iemand een leesbril nodig heeft (presbyoop is) en daarbij ook hypermetroop (verziend) of myoop (bijziend) is, kan deze persoon in plaats van bifocale glazen desgewenst ook voor multifocale/progressieve brillenglazen opteren.
Progressieve glazen kenmerken zich door een van boven naar beneden geleidelijk toenemende sterkte waardoor men het gemak heeft van met één bril alles te kunnen doen. Lezen, schrijven, TV kijken, computer werk, laptop, smartphone, naaiwerk, eten, de GPS aflezen en tegelijk ook perfect in de verte zien in het verkeer, bureelwerk enz.. . De sterkte aan de bovenzijde van het glas is die voor veraf zien (dus nul of minimaal) en is aan de onderzijde die voor lezen (maximaal). Daar tussenin bevinden zich de verschillende correctie’s voor tussenafstand zoals bv koken, strijkafstand, computer en/of beeldscherm op 60 à 80 cm. De precieze montage van een multifocaal- of progressief brillenglas is, samen met de kwaliteit en het merk van het glas, de belangrijkste indicator om een perfect en normaal comfort met de glazen te garanderen. Dit kunnen we doen door meting van de exacte montage- parameters met een toestel zoals bv de
Visioffice 2 of activisu.

Er zijn 10-tallen soorten en kwaliteiten Progressieve brillenglazen met elk hun eigen voordelen en nadelen, en ook nu nog komen er jaarlijks nieuwe soorten bij. Dit omdat de glasfabrikanten continu werken aan het verbeteren en optimaliseren van deze glazen om alle nadelen, zoals vervormingen, aberraties en gewenningsproblemen, die tot voor een paar jaar bestonden, zo veel mogelijk weg te werken.

De beste multifocale glazen, zoals bv de
VARILUX X-SERIES, de VARILUX X TRACK 2-SERIES VARILUX S-SERIES, of de Hoyalux iD LifeStyle V+ multifocale glazen kunnen dan ook alleen worden aangepast als de opticien beschikt over bv het VISIOFFICE 2 meettoestel omdat hiermee niet alleen de PD (pupilafstand) en montage hoogte wordt gemeten, maar ook de inclinatiehoek van de bril, krommingshoek van de bril, eyecode (oogrotatiecentrum), vertex afstand, dominante oog, leesafstand, doorbuigingshoek van de bril enz…

Multifocale- of progressieve brillenglazen – ook wel varifocaal, varifocus, variview, progressieve brillenglazen, dubbelzichtglazen, varilux, overvloeiglazen of doorvloeiglazen genoemd - Engels: progressive lenses, of progressive addition lenses (PAL) – zijn brillenglazen waarmee men niet alleen veraf en dichtbij maar ook op alle tussenliggende afstanden goed kan zien. Een multifocaal glas heeft, in tegenstelling tot een bifocaal of dubbelzichtglas, geen abrupte overgang tussen het leesgedeelte en het veraf-gedeelte.

Nóg een voordeel van Progressieve glazen? Een bril met progressieve brillenglazen geeft je een JONGERE uitstraling.Waarom multifocale brillenglazen? U bereikt een rijpere leeftijd, maar 'volwassen' hoeft niet te betekenen "ouder.” Als u 40 jaar bent (of ouder) en problemen ondervindt bij het lezen van kleine lettertjes met uw bril, geven progressieve brillenglazen een jongere look en uitstraling én heel wat andere voordelen ten opzichte van de klassieke LEESBRIL OP HET TOPJE VAN JE NEUS of BIFOCALE GLAZEN met een venstertje zoals je ouders of grootouders droegen.
progressive brilglazen 201605


Progressieve brillenglazen ( ook wel onzichtbare dubbelzichtglazen, multifocale glazen, doorvloei glazen, overvloeiglazen enz genoemd) elimineren de zichtbare lijnen van de traditionele bifocale en tifocale brilglazen én verbergen het feit dat je spijtig genoeg al een leesbril nodig hebt en dus al boven de 40 bent.

Met progressieve brillenglazen hoeft niemand te weten of je en bril draagt voor de mode, of omdat je armen zijn “te kort zijn“ om te lezen en dichtbij te zien.

Voordelen van de Progressieve bril ten opzichte van de klassieke leesbril, bifocale bril en trifocale bril.

Naast de cosmetische en esthetische voordelen, zorgen progressieve of multifocale brillen voor een meer natuurlijke correctie van presbyopie dan een leesbril of bifocale of trifocale bril.

Progressieve brillenglazen zijn onzichtbare multifocale glazen die een naadloze overgang hebben naar tussenzicht en nabij zicht. In plaats van slechts één sterkte (leesbril) of twee sterktes (bifocale bril) is een bril met progressieve glazen een echte "multifocale" bril met geleidelijke en progressieve overgang van de sterkte van uw verte glazen naar de sterkte van uw nabij glazen. Daardoor heb je dus een bril waar je dichtbij én veraf perfect ziet, maar ook alles daartussen: computer, tablet, smartphone, koken, strijken enz. alles met één bril..

En het is makkelijk aan te passen aan de huidige moderne progressieve lenzen. Vooral de gepersonaliseerd nieuwste glazen van de 4é generatie zijn hét ideale glas om dagelijks van een perfect en comfortabel zicht te genieten.

overvloei-brilleglazen-progressief-multifocaal.jpg

De WERKING van multifocale/progressieve brilglazen
De diameter van de oogpupil – afhankelijk van de verlichtingsomstandigheden ca. 3 tot 9 mm – is veel kleiner dan de diameter van het brillenglas. Daardoor wordt telkens maar een klein gedeelte van het glas werkelijk gebruikt. Door het hoofd licht op of neer te bewegen en daarbij naar hetzelfde punt te blijven kijken, kijkt men telkens door een ander gedeelte van het glas, met een andere sterkte. Men „probeert” in feite met welk gedeelte men op dat moment het beste kan zien. Na een paar dagen, als men geheel aan het glas is gewend, doet men dit automatisch. Veraf ziet men scherp door het bovenste deel van het glas. Hoe lager het gedeelte waar men door kijkt, des te dichterbij kan men scherp zien.

De VOORDELEN van multifocale/progressieve brilglazen
Multifocale glazen vermijden de van bifocale glazen bekende plotselinge overgangen (beeldsprongen) en zijn daardoor ook cosmetisch meer aantrekkelijk. Ook in het middengebied – te ver voor het leesgedeelte en te dichtbij voor het verafgedeelte – kan men scherp zien. Dit is zinvol voor bijvoorbeeld beeldschermgebruik, muziek spelen vanaf een partituur, laptops, tablets, lezen van medelingsborden, e.d.
Omdat in bifocale glazen het leesgedeelte duidelijk zichtbaar is, worden deze eerder geassocieerd met een hogere leeftijd. Multifocale glazen hebben door het ontbreken van een zichtbaar leesgedeelte een jongere uitstraling.


PROGRESSIEVE glazen zijn dus brillenglazen waarmee men VÉR scherp kan zien, DICHTBIJ én alles DAARTUSSENIN (computer, dashboard, koken, strijkafstand). Ze zijn bedoeld voor mensen die zowel een VERTE-BRIL als een LEESBRIL nodig hebben, of voor mensen die alleen een leesbril nodig hebben maar het makkelijker vinden om die gewoon de hele dag op te houden en toch perfect alles te zien.

(progressieve glazen hebben veel namen en synoniemen zoals: Multifocale glazen, Progressieve glazen, Doorvloei glazen, Overvloei glazen, dubbelzicht, Trifocaal enz…)


Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause