Eyezen glazen geven RUST aan onze vermoeide ogen.
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti
brilglazen tegen vermoeide ogen
WE KIJKEN STEEDS VAKER NAAR VERSCHILLENDE BEELDSCHERMEN, MET VERMOEIDE OGEN TOT GEVOLG.

EYEZEN BOOST BRILLENGLAZEN TEGEN VERMOEIDE OGEN!

Eyezen geeft ondersteuning bij digitaal gebruik, en ondersteunt de acomodatie van het oog op jonge leeftijd.
Ze is meestal voldoende om duidelijk te zien op nabij-afstanden maar gebruik van digitale apparatuur vereist sterkere inspanningen, met vermoeide ogen tot gevolg.
Essilor-eyezen-logo-2015

De Essilor EYEZEN BOOST brillenglazen zijn UNIFOCALE GLAZEN, ideaal als glazen voor personen met een perfect zicht of met een bestaande correctie die last hebben van VERMOEIDE OGEN.

Er zijn 4 verschillende types beschikbaar afhankelijk van leeftijd én behoefte aan extra ondersteuning van het nabijzicht.
De Eyezen Boost 0.4, de Eyezen Boost 0.6, de Eyezen Boost 0.8 en de Eyezen Boost 1.1

NIEUW: Eyezen START voor jonge mensen met VERMOEIDE OGEN.


Eyezen brillenglazen: ontworpen voor een actieve digitale levensstijl.
Essilor Eyezen brillenglazen en Varilux Digitime brillenglazen ontspannen actief uw ogen én verminderen vermoeide ogen en de oogklachten van brildragers.

Een ideaal glas tegen VERMOEIDE OGEN!


Een NIEUW revolutionair brillenglas!

EYEZEN brillenglazen geven verlichting tegen VERMOEIDE OGEN, onder andere veroorzaakt door frequent gebruik van computerschermen, beeldschermen, tablets zoals de iPad én smartphone! En ze beschermen uw ogen nu ook tegen SCHADELIJK blauwviolet UV-licht.


EYEZEN by Essilor, brillenglazen, zijn speciaal ontwikkeld naar de behoeften van deze tijd, smartphone, iPad, laptop, Tablet en pc. We kijken allemaal gemiddeld tot 4u per dag op een beeldscherm, met VERMOEIDE OGEN tot gevolg.

EYEZEN BOOST brilglazen gaan deze vermoeidheid ACTIEF te lijf door het nabijzicht te ondersteunen. Er zijn 2 versies, namelijk:

- De ESSILOR EYEZEN glazen voor dagelijks gebruik, voor mensen tussen de 20 & 45 jaar met symptomen van vermoeide ogen of CVS syndroom én met bescherming tegen schadelijk BLAUW LICHT.

- De VARILUX DIGITIME (of Varilux Eyezen) glazen voor zuiver beeldschermwerk, een verbeterd dégressief brillenglas (ook wel bureaubril, bureauglas of tussenzicht bruil genoemd) om dit werk, eventueel in combinatie met Smatphone én tablet, aangenamer en veel makkelijker te maken.

JONGVOLWASSENEN
20 - 34 jaar oud


ESSILOR® EYEZEN INITIAL 0.4

EYEZEN Initial 0.4STANDAARD CORRECTIE
MET +0.4DPT extra onderaan OM DE OGEN TE ONDERSTEUNEN (VAN 20-34 JARIGEN)

PRE-PRESBYOPEN
35 - 44 jaar oud


ESSILOR® EYEZEN ACTIVE 0.6

EYEZEN Active 0.6


STANDAARD CORRECTIE
MET +0.6DPT extra onderaan OM DE OGEN TE ONDERSTEUNEN (VAN 35-44 JARIGEN)

BEGINNENDE PRESBYOPEN
met weinig of geen correctie voor nabij 45+

ESSILOR® EYEZEN ACTIVE+ 0.85

EYEZEN Active 0.85

STANDAARD CORRECTIE
MET +0.85DPT extra onderaan OM DE OGEN TE ONDERSTEUNEN (VAN 45+)

NIEUW
Het
EYE PROTECT SYSTEM dat uw ogen beschermt tegen SCHADELIJK BLAUW LICHT, vermoeidheid veroorzaakt én vroegtijdige veroudering van uw ogen veroorzaakt, wordt vanaf nu STANDAARD en ZONDER MEERPRIJS geleverd op de
Varilux S-series glazen, de Varilux E-series glazen, de Eyezen glazen én alle TRANSITIONS VERKLEURENDE glazen van Essilor.


Als extra OPTIE verkrijgbaar op de alle Essilor brillenglazen: de CRIZAL® PREVENCIA coating, een ontspiegeling die de filtering tegen schadelijk blauw licht versterkt.
EYEZEN Light Scan Technologie


DE IDEALE BESCHERMING TEGEN SCHADELIJK UV- EN BLAUWVIOLET LICHT DOOR SCHITTERINGEN VAN BEELDSCHERMEN TE VERMINDEREN, HET CONTRAST TE VERBETERT ÉN ALLE SCHADELIJKE BLAUWVIOLETTE LICHT VAN BEELDSCHERMEN EN KUSNTLICHT UIT TE FILTEREN: de CRIZAL® PREVENCIA coating

Vermoeide ogen zijn een steeds meer voorkomend probleem in onze maatschappij van beeldschermwerk, kunstlicht, tablets, stress en werkdruk. Dit kan véél oorzaken hebben, en wij zijn er om dit voor u uit te zoeken.

Smartphones, tablets, computers en TV’s zijn een onmisbaar onderdeel van het leven geworden. Voor sociale contacten, informatie, leren, onderwijzen, werken, spelen, ontspannen en het zien van de wereld, de combinatie van al deze factor zorgt dat het grootste deel van onze bevolking bijna dagelijks geconfronteerd wordt met vermoeide ogen.

Onze ogen raken alsmaar meer VERMOEID door digitale overdaad. Computers, laptops, smartphones, e-readers, televisie: tot 6u of meer pér dag is té veel voor onze ogen, daar zijn ze niet voor gemaakt. Een nieuwe generatie brillenglazen BESCHERMT uw ogen tegen visuele vermoeidheid én FILTERT het blauw-violet UV licht van beeldschermen uit, het licht dat onze ogen op lange termijn BESCHADIGT en ons SLAAPRITME VERSTOORT.

Zowel voor brildragers als niet-brildragers is er nu dus een oplossing: EYEZEN en DIGITIME brillenglazen met EYE PROTECT SYSTEM en de optionele CRIZAL PREVENCIA. Crizal Prevencia is het eerste transparante glas dat oogschade op de lange termijn tegengaat door schadelijk UV-licht en blauwviolet licht uit te filteren.

Het EYEZEN brillenglas is één van de mogelijke oplossingen om vermoeide ogen te verhelpen. Het zorgt er voor dat de inspanning van uw ogen ondersteund wordt, met als resultaat dat u minder snel vermoeid raakt. Essilor EYEZEN brillenglazen kunnen de symptomen van vermoeide ogen dus verminderen en in sommige gevallen zelfs helemaal voorkomen.
meer info over vermoeide ogen, oorzaken, mogelijke remedie’s enz vindt u oa op
vermoeide ogen - computer vision syndrome -


4 VERSCHILLENDE DIGITALE APPARATEN MAKEN DEEL UIT VAN ONS DAGELIJKS LEVEN*.


2 OP 3 MENSEN GEBRUIKEN DAGELIJKS EEN SMARTPHONE.


64% VAN DE MENSEN ZIT MEER DAN 4 UUR PER DAG ACHTER DE COMPUTER, TABLET EN/OF SMARTPHONE.

* Kwantitatief onderzoek van 2014 uitgevoerd bij 4000 consumenten in Frankrijk, Brazilië, China en de VS door Ipsos voor Essilor.

ZELFS ALS MENSEN VOOR ONTSPANNING VOOR BEELDSCHERMEN ZITTEN,
DAN NOG MOETEN DE OGEN ZICH INSPANNEN, met VERMOEIDE OGEN tot gevolg!

Ons huidige digitale leven veroorzaakt dan ook TOTAAL NIEUWE PROBLEMEN met VERMOEIDE OGEN tot gevolg!
Daardoor zijn er ook
NIEUWE OPTISCHE BEHOEFTEN en NIEUWE SOORTEN BRILGLAZEN nodig.

Door het gebruik van verschillende beeldschermen op verschillende afstanden zijn de gewoonten en het kijkgedrag van brildragers sterk veranderd:

EYEZEN gelijktijdig werken op tablet en smartphone
Onze ogen moeten zich steeds intensiever en vaker inspannen om zich aan te passen aan de verschillende kijkafstanden van digitale apparaten. De weergegeven tekens op een beeldscherm zijn moeilijker te lezen door de grootte en de korrelige weergave.

EYEZEN voor TV werken op smartphone
Ogen hebben last van schermreflecties en worden blootgesteld aan blauwviolet licht, wat schedelijk is voor de ogen en vermoeide ogen veroorzaakt.
ESSILOR RESEARCH: DIAGNOSE BRILDRAGER

Essilor’s R&D laat het verschil zien tussen het gebruik van digitale apparaten versus dat van traditioneel papier. Uit het onderzoek werden volgende conclusies getrokken: Verschillende houdingen, een hogere inclinatie van het oog bij het gebruik van een tablet of smartphone en nieuwe gebruiksafstanden.AFSTAND EN HOUDING
EYEZEN_leesafstand en smartphone afstand

EYEZEN_smartphone afstand
De meeste mensen lezen een krant tussen de 45 en 65 cm afstand. 95% van de mensen gebruikt een smartphone op 23 tot 43 cm. Dit zorgt voor een nieuwe kijkbehoefte waar rekening mee moet gehouden worden in het ontwerp van brillenglazen: Dit resulteerde in het ontwikkelen van nieuwe brillenglazen met een EXTRA NABIJZICHT.

Consumentenonderzoek bij 4000 mensen tussen 20 en 65 jaar in diverse landen onthult het volgende :

EYEZEN 2 OP 3 MENSEN VOELEN DAT DIGITALE BEELDSCHERMEN EXTRA INSPANNING VRAGEN OM GOED TE ZIEN

2 OP 3 MENSEN VOELEN DAT DIGITALE BEELDSCHERMEN EXTRA INSPANNING VRAGEN OM GOED TE ZIEN.


EYEZEN 3 OP 4 MENSEN HEBBEN LAST VAN VERMOEIDE OGEN

3 OP 4 MENSEN HEBBEN LAST VAN VERMOEIDE OGEN


EYEZEN 70% VAN DE MENSEN KLAAGT OVER NEK- EN RUGKLACHTEN

70% VAN DE MENSEN KLAAGT OVER NEK- EN RUGKLACHTEN.

UIT DIT ONDERZOEK KWAMEN 3 VERSCHILLENDE PROFIELEN NAAR VOREN

EYEZEN 3 verschillende soorten profielen

JONGVOLWASSENEN
20 - 34 jaar oud

HEAVY E-SWITCHERS

Wisselen vaak tussen verschillende apparaten en gebruiken ze zelfs tegelijkertijd. Ze willen altijd en overal op de hoogte zijn van de ervaringen van hun vrienden en volgers.

PRE-PRESBYOPEN
35 - 44 jaar oud

INTENSIVE E-WORKERS

Mobiele toestellen zoals laptops, smartphones en tablets zijn hun meest gebruikte apparatuur. Voor, tijdens en na het werk.

PRESBYOPEN
45+

ACTIVE E-ADOPTERS

Werken meer vanuit een zittende houding dan de andere profielen. Ze gebruiken vooral traditionele apparaten zoals computer en TV. Het digitale gebruik van dit profiel groeit wel dag na dag.


EYEZEN tegen vermoeide ogen door beeldscherm werk

Alle leeftijdscategorieën ervaren dezelfde ongemakken, maar op verschillende niveau’s. De ene klaagt over vermoeide ogen, de andere krijgt problemen met lang lezen, of zelfs slapeloosheid door helderheid van het scherm en blauw licht.

ESSILOR INNOVEERT EN INTRODUCEERT

EYEZEN-logo


EEN COMPLEET GAMMA VAN DIGITALE BRILLENGLAZEN
SPECIAAL ONTWORPEN VOOR HET HUIDIGE DIGITALE LEVEN.
Het idee:
ONTSPAN DE OGEN VAN DE BRILDRAGER VANDAAG EN BESCHERM ZIJN ZICHT VAN MORGEN.
De oplossing:
EEN COMPLEET GAMMA VAN DIGITALE BRILLENGLAZEN SPECIAAL ONTWORPEN VOOR HET HUIDIGE DIGITALE LEVEN, MET AAN DE BASIS : TWEE TECHNOLOGIEËN

EYEZEN 2 technologiën


EYEZEN Light Scan Technologie Light ScanTM Technologie: BESCHERMT TEGEN SCHADELIJK BLAUWVIOLET LICHT


EEN UNIEKE LICHTFILTERINGSTECHNOLOGIE
Crizal® PrevenciaTM filtert selectief schadelijk blauwviolet (435nm +/-20nm) licht afkomstig van beeldschermen. Het noodzakelijke blauwturquoise licht wordt doorgelaten, waardoor de biologische klok van de drager gerespecteerd blijft.

VOORDELEN VOOR DE DRAGERS
VERMINDERING VAN SCHERMVERBLINDING. VERBETERD CONTRAST.
HELPT VROEGTIJDIGE OOGVEROUDERING TE VOORKOMEN.
EYEZEN Focus Technologie EyezenTM Focus Technologie: EXTRA ONDERSTEUNING VAN DE OGEN


EEN EXCLUSIEVE TECHNOLOGIE
Met een specifieke extra sterkte op basis van het consumentenprofiel in
het speciaal ontworpen onderste gedeelte van het brillenglas.
VOORDELEN VOOR DE DRAGERS
VERMINDERING VAN OOGVERMOEIDHEID, ZELFS BIJ LANGDURIG SMARTPHONEGEBRUIK. BETER LEZEN VAN KLEINE TEKENS.
EEN NATUURLIJKE HOUDING BIJ SMARTPHONEGEBRUIK.
Essilor-eyezen-logo-2015
Essilor Eyezen brillenglazen - actief tegen vermoeide ogen

In onze huidige digitale levensstijl maken we steeds
Eyezen01 brilglazen
vaker en langer gebruik van diverse beeldschermen, zoals computers, laptops, smartphones en tablets. Door deze apparatuur moeten onze ogen nog harder werken met vermoeide ogen en branderige ogen tot gevolg. Ons kijkgedrag en onze kijkbehoeften zijn veranderd.

Meer dan 90% van de beeldschermgebruikers geeft aan weleens last te hebben van vermoeide, droge of jeukende ogen. Daarnaast komen schouder- en nekklachten ook bij meer dan 85% van de gebruikers voor.

Geef uw ogen nu wat meer rust met Essilor Eyezen en Varilux DIGITIME brillenglazen

Essilor Eyezen ontspant uw ogen en vermindert de oogklachten van brildragers. Daarnaast biedt Essilor Eyezen door middel van de Eyezen Focus een extra ondersteuning onder in het brillenglas voor uw smartphone-gebruik. Door de combinatie met de Crizal Prevencia coating / ontspiegelen zijn kleine letters beter zichtbaar en ervaart u een verbeterd contrast.

Kies voor een op maat gemaakt brillenglas voor uw specifieke kijkbehoefte en werkomstandigheden voor het beste resultaat. Dit betekent voor u een optimale kijkbeleving.

Essilor_eyezen_tegen_vermoeide_ogen

EYEZEN brilglazen, een weldaad voor vermoeide ogen! 
Essilor anti fatigue

Heeft u wel eens gehoord van visuele vermoeidheid? Maar liefst  60% van alle mensen tussen de 20 en 45 jaar heeft er zo nu en dan last van. De symptomen kunnen verschillen. De één krijgt jeukende of branderige ogen. De ander wordt overgevoelig voor licht. En weer een ander krijgt hoofdpijn. Het nieuwe Essilor EYEZEN glas kan al deze oogproblemen verminderen en zelfs voorkomen. Essilor EYEZEN is dus een echte weldaad voor vermoeide ogen.


Wat is visuele vermoeidheid?

Visuele vermoeidheid is geen ziekte. U heeft er dan ook geen medicijnen voor nodig. Het is een omkeerbaar proces dat verschillende oorzaken kan hebben. Stress, airconditioning en licht, maar ook een verkeerde brilsterkte en oververmoeidheid  kunnen er aan ten grondslag liggen. Verder kunnen mensen die langdurig turen, bijvoorbeeld naar een beeldscherm of naar een film in de bioscoop, last krijgen van visuele vermoeidheid.


diagram-standard-vs-antifatigue-brilglascomputer-vermoeid e-ogen-Wat doet het Essilor EYEZEN glas aan uw vermoeide ogen?
Als u op korte afstand kijkt, bijvoorbeeld als u leest of achter de computer zit, moeten uw ogen een inspanning leveren om scherp te zien. Het nieuwe Essilor EZEZEYN brillenglas zorgt er voor dat deze inspanning van uw ogen ondersteund wordt. Het geheim zit ‘m in een lichte sterkteverandering

glazen_antifatique
onderin het glas. Op die manier worden uw ogen als het ware ontzien. Met als resultaat dat u minder (visueel) vermoeid raakt. Essilor EYZEN kan visuele vermoeidheid dus verminderen en in sommige gevallen zelfs helemaal voorkomen.
 
Meer weten over deze nieuwe uitvinding?
Heeft u wel eens last van uw ogen, vermoeide ogen of kampt u met hoofdpijn? Dan zou Essilor Eyezen wel eens dé oplossing kunnen zijn. Wij kunnen u vertellen of deze nieuwe uitvinding van Essilor (ook de uitvinder van het wereldberoemde Varilux glas!) iets kan doen aan uw oogklachten. Kom eens langs en kijk of Essilor Eyezen ook een weldaad is voor úw ogen.


computerbril

een nieuw brillenglazen portfolio, ontwikkeld voor een digitale levensstijl
EXTRA_EYEZEN1TV’s, laptops, tablets en computers zijn een onmisbaar onderdeel van het leven geworden. Het huidige digitale leven zorgt voor nieuwe optische behoeften. Essilor deed onderzoek naar de veranderingen in het kijkgedrag en de kijkhouding van brildragers tijdens het gebruik van diverse soorten beeldschermen. Uit dit onderzoek is gebleken dat er nieuwe gebruiksafstanden zijn ontstaan. De lichaamshouding en de ooginclinatie zijn verschillend wanneer men leest van een papier of een scherm. Daarnaast is gebleken dat maar liefst 95% van de mensen een smartphone dagelijks meerdere uren gebruiken op een afstand tussen de 23 en 43 cm, met vermoeide ogen tot gevolg.
Dit zorgt voor een nieuwe kijkbehoefte waar rekening mee gehouden wordt in het ontwerp van Eyezen brillenglazen: het extra nabijzicht.


Uit het onderzoek zijn 3 consumentenprofielen gedefinieerd:

1] jong volwassenen
2] pre-presbyopen
3] presbyopen.

Alle consumenten uit deze profielgroepen ervaren de visuele ongemakken van frequent beeldschermgebruik, maar op verschillende niveaus.

Twee technologieën maken het glasdesign van Eyezen uniek:

Eyezen Focus technologie: Een specifieke extra sterkte op basis van het consumentenprofiel in het speciaal ontworpen onderste gedeelte van het brillenglas.

De voordelen voor de drager:
  • Minder vermoeide ogen, zelfs bij langdurig gebruik van een smartphone;
  • Beter kunnen lezen van de kleine lettertjes;
  • Een natuurlijke houding voor presbyopen bij het gebruik van een smartphone


Light Scan technologie: deze technologie van Crizal® Prevencia TM filtert selectief schadelijk blauwviolet licht dat uitgestraald kan worden door beeldschermen. Het noodzakelijk blauwviolette licht wordt doorgelaten door het glas waardoor de biologische klok van de drager positief wordt beïnvloed. Voor een optimaal resultaat wordt deze coating geadviseerd in combinatie met de Eyezen productrange.

De voordelen voor de drager:
  • Vermindering van verblinding door beeldschermen;
  • Verbeterd contrast;
  • Voorkomt vroegtijdige veroudering van de ogen.
  • De Eyezen range is beschikbaar als multifocaal design ( Varilux DIGITIME of Varilux Eyezen), een echte bureaubril en computerbril, en unifocaal design (Essilor Eyezen), voor de jongere generatie met vermoeide ogen.


Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause