Alle contactlenzen aan internetprijs | Lensonline.be | Zele
! OPGELET !
LEVERINGSPROBLEMEN CONTACTLENZEN EN PRODUCTEN.
Zoals velen al gemerkt hebben, zijn er bij zogoed als ALLE merken contactlenzen tijdelijk LEVERINGSPROBLEMEN, als gevolg van de coronapandemie. Dit probleem stelt zich vooral bij MULTIFOCALE LENZEN en TORISCHE LENZEN omdat daar altijd weinig voorraad van is, dus bestel ze TIJDIG bij. Deze lenzen duren bij de 3 grootste en belangrijkste fabrikanten en merken momenteel soms tot 8 WEKEN OF LANGER om te leveren.

Menu contactlenzen

Lensonline_Logo_NL_rechthoekig BLAUW kopie 2


Dé LENSONLINE.BE contactlensspecialist voor de streek.
Alle merken contactlenzen zijn bij ons te krijgen aan INTERNETPRIJS !


Hoe gaat dit in zijn werk? alle info HIER

De BAUSCH & LOMB " ULTRA " contactlenzen.
verkrijgbaar SFERISCH, TORISCH én MULTIFOCAAL

Een vernieuwde contactlens én een technologisch hoogstandje, een totaal NIEUWE contactlens is NU verkrijgbaar,
en u draagt ze bij ons GRATIS op proef.Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technology zijn de nieuwste maandlenzen van Bausch+Lomb en voldoen aan de eisen die u aan een moderne contactlens stelt. Deze innovatieve contactlenzen bevatten zelfs na 16 uur nog 95% van het vocht in de lens.1 Dat betekent voor u: lekker lang comfortabel contactlenzen dragen, zelfs na langdurig gebruik van digitale apparaten en/of computer.
Deze lenzen zitten aan het einde van de dag net zo lekker als aan het begin van de dag, bij het inzetten.


Uw contactlenzen kunnen droog aanvoelen door het werken met digitale apparaten.2 Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen zijn de eerste echte nieuwe silicone hydrogel maandlens in de Benelux sinds 2007. Het nieuwe lensmateriaal is voorzien van de innovatieve MoistureSeal® technologie en voorkomt uitdroging van de contactlens. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld veel werkt met digitale apparaten.

Wanneer u geconcentreerd kijkt naar het beeldscherm van een computer, smartphone of tablet kunnen uw lenzen uitdrogen omdat u 66% minder knippert dan normaal met uw ogen.3 Als gevolg hiervan kunt u symptomen ervaren als wazig zicht, vertraagde focus, droge en vermoeide ogen.

Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie bieden de oplossing. De innovatieve MoistureSeal® technologie voorkomt het uitdrogen van de lenzen als gevolg van minder knipperen4 en bevatten na 16 uur zelf nog 95% van het vocht.1 Hierdoor ervaart u de gehele dag door ultiem lenscomfort.

90% van de contactlensdragers is het ermee eens dat door het gebruik van Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie hun ogen minder droog aanvoelen na een lange dag werken met digitale apparaten.

CONTACTLENS EXPERTISE CENTRUM - CONTACTLENSSPECIALISTEN
Van der Linden - Zele

U kan bij ons terecht voor alle soorten contactlenzen, zowel zachte lenzen waaronder maaandlenzen, daglenzen, torische lenzen, dubbelzichtlenzen enz.... als RGP harde zuurstofdoorlaatbare contactlenzen. Wij beschikken over de nodige apparatuur en ervaring om uw contactlenzen perfect aan te passen. Wij leren u hoe u de lenzen moet inzetten, uitnemen, onderhouden enz..., én u kan de contactlenzen GRATIS op proef uitproberen.

voordelen van contactlenzen
Waarom is regelmatig oogonderzoek zo belangrijk?
Oogonderzoeken gaan niet alleen na of uw ogen correctie nodig hebben en of uw ogen goed samenwerken, maar ze controleren ook de algemene gezondheid van uw ogen. Ook kunnen ze vroege tekenen aan het licht brengen van aandoeningen als glaucoom, hoge bloeddruk en diabetes. Hoe eerder een probleem wordt ontdekt, des te groter is de kans dat de behandeling ervan slaagt.

De vroege detectie en behandeling van oogaandoeningen is vitaal voor personen van alle leeftijden. Voor jonge mensen is goed zicht vitaal voor het leerproces. Oogonderzoek zal eventuele zichtproblemen ontdekken die van invloed zijn op schoolprestaties en activiteiten. Naarmate u ouder wordt, is goed zicht van doorslaggevende betekenis om u te helpen zelfstandig te blijven wonen en minder kans op ongelukken te hebben.
Een regelmatig onderzoek is voor een contactlensdrager nog veel belangrijker.

Waarom als contactlensdrager regelmatig uw ogen laten onderzoeken?
Regelmatig oogonderzoek is belangrijk om te controleren of uw ogen nog gezond zijn en of u nog goed ziet. Goed zicht betekent beter en veiliger werken en leven – in feite betekent het een betere levenskwaliteit. Het betekent dat u kunt genieten van de dingen die u graag doet. Onze contactlensklanten kunnen bij ons altijd GRATIS terecht voor controle van de gezondheid én het zicht.

Hoe vaak is een oogonderzoek of oogcontrole nodig?
Afhankelijk van de lenssoort die u draagt, uw voorgeschiedenis én de toestand van u ogen moeten uw ogen minstens 1 maal in de 6 maand tot twee jaar door een contactlensspecialist of oogarts worden gecontroleerd, zélfs als u een perfect zicht heeft. Bij sommige personen moet op advies van de oogarts vaker worden gecontroleerd. Bij twijfel zou een contactlensspecialist u moeten doorsturen naar uw oogarts. Wij adviseren u als contactlensspecialist over het tijdsinterval dat voor u het beste is.

Wij hebben als contactlensspecialist
meer dan 20 jaar ervaring in het aanpassen van alle soorten contactlenzen voor zowel nieuwe als ervaren contactlensdragers. Op deze en de volgende pagina's geven wij u advies & info over de verschillende soorten contactlenzen, daglenzen, maandlenzen, leeslenzen, torische contactlenzen, dubbelzichtlenzen, de materialen van contactlenzen, tips & advies voor contactlensdragers, manipulatie van contactlenzen, inzetten en uitnemen van contactlenzen, onderhoud van contactlenzen enz … Kortom, alles wat u nodig hebt om op een gezonde en verantwoorde manier tientallen jaren contactlenzen te kunnen dragen.


alcon_start-to-lens_files_08alc0052-06_banner_840x150_nl.jpg

Contactlenzen zitten direct op het oog. Storende brilranden en een beperkt gezichtsveld zijn een ding van het verleden. Vooral in de sport of tijdens het autorijden, is het verschil enorm.

Philip Van der Linden, contactlensspecialist: "In België dragen honderdduizenden mensen contactlenzen. Waarschijnlijk heeft meer dan het dubbele aantal mensen contactlenzen geprobeerd, maar zijn ze gestopt met contactlenzen dragen omdat het gewenste resultaat en/of comfort niet bereikt werd. Dit is jammer want in de meeste gevallen kunnen deze mensen toch probleemloos én met het gewenste gemak en comfort contactlenzen dragen.

COMFORTABEL CONTACTLENZEN DRAGEN
Bij zachte lenzen bestaat er momenteel het meeste mogelijkheden om uw zicht te corrigeren, maar ook harde of vormstabiele lenzen worden natuurlijk nog aangepast. De meest voorkomende zachte lenzen die worden aangepast zijn:

- (sferische of asferische) maandlenzen
- Dàglenzen (one-day lenzen)
- Maandlenzen
- Dag en nacht lenzen
- Dubbelzicht lenzen
- Multifocale contactlenzen
- torische contactlenzen
- kleurlenzen
- lenzen om leesproblemen te corrigeren (leeslenzen)

PROBLEMEN MET LENZEN:
"De meeste problemen bij contactlensdragers worden veroorzaakt door het dragen van de verkeerde lenzen, het verkeerd of te lang dragen van lenzen (bv maandlenzen gedurende 6 weken of meer dragen), verkeerde kromming en/of diameter contactlenzen, verkeerd lensmateriaal met als gevolg reactie's op lensmateriaal, en verkeerd lensproduct met allergische reactie's en comfort problemen met lenzen als gevolg."

OPLOSSING
"De meeste problemen met contactlenzen kunnen eenvoudig opgelost worden door het op voorhand exact bepalen van de juiste parameters van het oog (zoals kromming, cornea diameter, pupildiameter, traanhoeveelheid) anamnese, kennis van voorgeschiedenis, allergieën enz"
Wij zorgen voor de zichtmeting, meten alle parameters van uw ogen op, doen alle andere noodzakelijke metingen die nodig zijn om comfortabel én gezond contactlenzen te dragen, wij leren u op een correcte manier contactlenzen inzetten, onderhouden en uitnemen, én we zorgen ook voor de periodieke controles, zodat u comfortabel de juiste contactlenzen voor úw ogen kan dragen.

contactlenzen en zichtmeting

HARDE LENZEN (Harde-, vormvaste-, PMMA-, vormstabiele-, RGP contactlenzen)
Harde of vormvaste lenzen hebben een langere levensduur en laten veel zuurstof door. Dit laatste komt ten goede van de gezondheid van het oog. Ook zijn harde lenzen beter voor de achteruitgang qua sterkte voor het oog. Daar staat tegenover dat ze oncomfortabel kunnen zitten; ze zijn minder flexibel. Harde lenzen worden overigens niet langer gemaakt van het oncomfortabele perspex, wat vroeger wel het geval was. De meeste harde lenzen gaan een paar jaar mee en zijn relatief goedkoop in onderhoud door de kwaliteit ervan.

ZACHTE LENZEN
Philip_Van_der_Linden

Zachte lenzen worden gemaakt van een op perspex gelijkend polymeer dat flexibel wordt onder invloed van vocht. Zij zijn groter en flexibeler dan harde lenzen. Er zijn minder soorten maten dan bij harde lenzen, aangezien de lens zichzelf beter aanpast aan de vorm van het oog. Door de poreuze structuur neemt de lens veel water op. De zachte lens zuigt zich makkelijk aan het oog vast en zit comfortabel. Wel worden deze lenzen sneller vuil, omdat zij vermengd worden met allerlei stoffen in het traanvocht. Vanwege het onderhoud zijn dragers duurder uit dan dragers van harde lenzen. Zachte lenzen moeten altijd nat blijven en dus in lenzenvloeistof bewaard worden, anders worden ze hard en kunnen ze breken. Bij zowel harde als zachte lenzen wordt aangeraden ze ’s nachts uit te doen, en de ogen regelmatig te laten controleren bij de contactlensspecialist of optometrist.
Er bestaan zachte lenzen die slechts een dag (overdag) gedragen kunnen worden („daglenzen”), lenzen die gedurende een maand overdag gedragen kunnen worden („maandlenzen”) en lenzen die gedurende een halfjaar overdag gedragen kunnen worden („halfjaarslenzen”). Daarnaast zijn er nog tweewekelijkse zachte lenzen die twee weken gedragen kunnen worden.Er zijn een paar factoren die ervoor zorgen dat men COMFORTABEL EN PROLEEMLOOS contactlenzen kan dragen.
- Ten eerste moet men er voor zorgen dat men de
juiste contactlens draagt. Niet alleen de sterkte (dioptrie) mààr ook de kromming, diameter én het lensmateriaal moeten perfect aanpassen aan de cornea van de lensdrager.
- Ten tweede zijn het vooral ook de
contactlensvloeistoffen die perfect moeten passen bij de contaclensdrager. Door het stijgende aantal allergieën blijkt dat alsmaar meer mensen gevoeliger te worden aan de contactlensvloeistoffen, waardoor het comfort van de contactlenzen alsmaar daalt. Daarom is ons deskundig advies natuurlijk onontbeerlijk. Het is van groot belang om vast te stellen wat voor uw ogen het beste is en op welke manier u met optimaal comfort kunt zien en lenzen dragen. 
- Ten derde is het natuurlijk héél belangrijk dat u op de
juiste manier met uw lenzen omgaat, de juiste contactlensvloeistoffen gebruikt òp de juiste manier , én natuurlijk ook regelmatig uw ogen laat controleren. Daarom vinden wij dan ook een goede samenwerking met oogartsen en huisartsen belangrijk.
CONTACTLENZEN OP PROEF DRAGEN 2016

In ons contactlenscentrum spelen wij zo goed mogelijk op deze 3 factoren in. Wij werken uitsluitend met de beste contactlensmerken zoals ciba vision, Cooper vision, Bausch & Lomb, Johnson & Johnson .... , én gebruiken alleen de beste merken contactlensvloeistoffen, al dan niet in private label zodat ze voor u voordeliger in prijs zijn.
Contactlenzen aanpassen is onze specialiteit en wij doen er alles aan om u volledig vertrouwd te maken met contactlenzen en het juiste gebruik ervan.
 
Kan ik contactlenzen dragen als ik:
  • last heb van droge ogen
  • allergieën heb
  • eigenlijk ook  een leesbril moet hebben
  • een sterkte heb van meer dan ...
  • vaak in slaap val met mijn lenzen nog in
  • onder de zestien jaar oud ben?

JA natuurlijk. In alle bovenstaande gevallen hebben wij contactlenzen en mogelijkheden die een verantwoorde, veilige oplossing kunnen bieden. Contactlenzen dragen is in bovenstaande gevallen niet alleen mogelijk, het leidt ook vaak tot verbeteringen van zicht en comfort. 

FAQ: TIPS EN WEETJES OVER CONTACTLENZEN DRAGEN

 
RGP _contactlens fitting

1. Wat is het makkelijkst, contactlenzen of een bril?
Het zicht met contactlenzen is vaak beter, ze zijn ideaal bij sport en spel, en contactlenzen beslaan niet. Daartegenover staat dat een bril eenvoudig op- en afgezet kan worden en dat er, behalve af en toe schoonmaken, weinig onderhoud aan is. Na de gewenningsperiode worden lenzen echter iets vanzelfsprekends. Het inzetten, uitnemen en verzorgen van lenzen is dan net zo’n routinehandeling geworden als het dagelijks tandenpoetsen.

2. Zie ik het best met contactlenzen of met een bril?
Bij een bril kijk je bij een oogbeweging tegen de rand van het montuur aan, of je moet je hoofd meebewegen. Bovendien is er tussen het oog en het brillenglas altijd een zekere afstand, waardoor vertekening van het beeld kan optreden. Contactlenzen worden direct op het oog gedragen,
contactlens_inzetten_9
dat wil zeggen ze ‘drijven’ op een laagje traanvocht. Als het oog beweegt, beweegt de lens mee. Bij contactlenzen vindt de correctie op het oogvlak plaats: de afstand tussen lens en oog is dus miniem, waardoor je met contactlenzen vrijwel net zo scherp ziet als iemand die goede ogen heeft. Veel mensen die van een bril op lenzen overstappen zijn dan ook vaak aangenaam verrast door de verbetering van de ‘beeldkwaliteit’.

3. Voel ik contactlenzen zitten in mijn ogen?
De traanlaag, waarop contactlenzen drijven, vormt een barrière tussen oog en lens. Regelmatig knipperen, iets dat in het dagelijks leven een automatisme is, draagt bij aan de verversing van de traanfilm op én onder de contactlens. Van pijn is dus geen sprake, maar het is niet zo dat de ogen de contactlenzen onmiddellijk accepteren.
basics_macular-degeneratie
Vooral de oogleden, die gevoelig zijn en regelmatig met de rand van de lens in aanraking komen, moeten wennen aan de nieuwe situatie.

4. Is er een gewenningsperiode voor contactlenzen?
Afhankelijk van het soort lenzen (harde contactlenzen, RGP lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen) duurt de gewenningsperiode van enkele dagen tot twee weken. Als contactlensspecialist geef ik duidelijke instructies mee hoe lang de lenzen per dag gedragen mogen worden in het begin én later. Het is belangrijk om het schema strikt te volgen, zelfs al zitten de lenzen direct zo goed dat u ze de hele dag in wilt houden. Het blijft altijd aangeraden om, ook na jaren lenzen dragen, per dag minstens 2 uur uw contactlenzen wakker uit te laten.

contactlens_inzetten_8
5. Is de manipulatie van contactlenzen moeilijk?
Bij een bril is het alleen een kwestie van op- en afzetten, lenzen vragen iets meer werk, maar moeilijk is het niet. Het inzetten en uitnemen van de contactlenzen duurt in het begin misschien 5 minuten, na een tijdje duurt dit nog slechts één minuut. Vooral in het begin is het belangrijk dat u daar de tijd voor neemt. Bij optiek Van der Linden leren wij u persoonlijk hoe u met contactlenzen moet omgaan, hoe u ze moet inzetten én uitnemen, én we oefenen met u net zolang tot u zich zeker genoeg voelt om het thuis alleen te doen. Na een tijdje ontwikkelt u uw eigen routine en wordt het alsmaar eenvoudiger.
CONTACTLENZEN OP PROEF DRAGEN 2016-a

6. Moet ik bang zijn van contactlenzen?
Tja, iedereen vindt het raar om aan zijn oog te komen, dat is een natuurlijke reactie om uw oog te beschermen. Onze ogen zijn zo’n kostbaar bezit dat we ze niet graag aanraken, uit angst voor pijn of beschadiging. Een contactlens kan in principe uw oog niet beschadigen. Bovendien raakt u bij het inzetten van de contactlenzen uw ogen nooit met de vinger aan. Er zit bij ons altijd een perfect passende lens
contactlens_uitnemen_2
tussen uw vinger en oog. Veel mensen zijn ook bang dat een contactlens ‘achter het oog kan verdwijnen’. Dat is fysiek onmogelijk. Een lens kan uitzonderlijk eens verschuiven en naast de pupil terechtkomen, maar dan duw je de lens gewoon terug op haar plaats. Aan het wit van oog, de sclera, hangt een doorschijnend en zeer sterk vlies, de conjunctiva, dat rondom vasthangt aan de oogleden en een soort “zakje” vormt waardoor er nooit iets achter uw oog kan verdwijnen.

7. Kan ik contactlenzen “proberen”?
Geen probleem, u maakt een afspraak bij ons, wij nemen alle parameters van uw ogen, meten uw zicht en bekijken welke contactlenzen voor u het meest geschikt zijn. Bij uw bezoek willen we graag weten onder welke omstandigheden u de lenzen gaat dragen. Ook vragen we u of er nog speciale vereisten zijn, bijvoorbeeld in verband met uw beroep of uw favoriete sport. Hiervoor maken we gebruik van de meest geavanceerde apparatuur. We meten de sterkte en de bolling van het oog, we bekijken het voorste gedeelte van het oog en analyseren uw traanvocht. Met behulp van deze gegevens adviseren wij u welk type lens voor uw ogen het meest geschikt is en daarna bezorgen wij u een paar gratis proeflenzen, leren u die inzetten, uitnemen en we leren u ook de perfecte manier aan om uw contactlenzen dagelijks te reinigen en onderhouden. Beslist u na een proefperiode om toch géén contactlenzen te dragen, dan hoeft zich tot niets verplicht te voelen én moet u niets betalen, want wij vinden dat u er zelf volledig achter moet staan voordat u lenzen aanschaft. U blijft dan natuurlijk van harte welkom bij ons voor uw bril enz.
contactlens_detail._6

8. Wie leert er mij hoe ik met contactlenzen moet omgaan, wat er wél en niet mag?
Als uw contactlenzen bij mij geleverd zijn, maken wij met u een afspraak voor een korte “contactlens initiatie”. Op dat moment leren wij u de lenzen in te zetten, uit te halen en te verzorgen. De totale “contactlens initiatie” neemt ongeveer een uur in beslag. Daar nemen we alle tijd voor omdat wij vinden dat u vol zelfvertrouwen met het dragen van lenzen moet beginnen. U krijgt ook duidelijke gebruiksinstructies mee, die u thuis nog eens op uw gemak kunt nalezen. Mochten er zich vragen of problemen voordoen dan kunt u ons altijd bellen.

9. En als ik niet aan mijn lenzen kan wennen?
Zelfs bij personen die al jaren lenzen dragen, maar voor de eerste keer bij ons langskomen voor contactlenzen, gaan wij toch eerst alles goed nakijken alvorens de nieuwe lenzen aan te passen. Aangezien wij, alvorens wij lenzen aanpassen, uw ogen perfect opmeten en nakijken, komt niet kunnen wennen aan contactlenzen, bij ons gelukkig zelden of nooit voor.
contactlens_inzetten_4

10. Waarom zou u contactlenzen bij ons kopen?
Wij besteden uitzonderlijk veel aandacht aan het aanpassen van contactlenzen en het regelmatig nakijken van uw ogen. De modernste technieken worden hierbij toegepast. We maken gebruik van een keratometer om de vorm en kromming van het hoornvlies te bepalen, de biomicroscoop (spleetlamp) om uw ogen en contactlenzen na te kijken vòòrdat en tijdens u lenzen draagt, waardoor we eventuele problemen altijd op tijd kunnen herkennen en u indien nodig doorverwijzen naar uw oogarts. Wij volgen ook steeds de nieuwste ontwikkelingen, technieken en lensmaterialen op de voet. Daarom hebben wij ook contactlensklanten vanuit heel België die elders niet (goed) geholpen kunnen worden.

12. En de oogartsen?
De gezondheid van uw ogen staat bij ons voorop. De oogarts is bij uitstek de deskundige als het gaat om de medische controle van uw ogen. Daarom zullen wij dan ook niet aarzelen om uw oogarts in te schakelen als ons dat nodig lijkt. Ogen zijn te waardevol om er lichtzinnig mee om te springen. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat de ogen optimaal bekeken worden.

13. Kan ik met contactlenzen zwemmen en sporten?
Zwemmen kan, maar de kans dat u uw contactlenzen verliest is spijtig genoeg veel groter. Onder water wordt de natuurlijke aantrekkingskracht tussen de lens en het oog opgeheven. Bovendien, het chloorwater in zwembaden zou voor dragers van zachte lenzen problemen op kunnen leveren: zachte lenzen absorberen namelijk vocht. Als u toch uw contactlenzen in wilt houden tijdens het zwemmen, raden wij u aan om een zwembril te dragen.
Contactlenzen zijn ideaal bij het sporten. Bij sporten waarbij er stof of vuiltjes in de lucht zijn, zoals bij veldsporten, paardrijden en tennis, zijn zachte lenzen heel geschikt omdat daar moeilijker vuiltjes onder kunnen raken.

14. Kan ik mijn lenzen makkelijk verliezen?
Dat valt erg mee. Vroeger, toen er bijna uitsluitend harde contactlenzen werden aangepast, was dat een groter probleem. De huidige soorten contactlenzen passen zo goed en zitten zo goed vast, dat ze veel minder snel verloren worden. Toch raden wij u aan om steeds een reservebril bij de hand te hebben, aangezien u bij infectie of bv een beschadiging aan uw oog natuurlijk géén lenzen kan en mag dragen.
contactlens_detail


15. Kan ik oogmake-up gebruiken als ik contactlenzen draag?
Make-up die in water oplosbaar of korrelig van samenstelling is, kan in uitzonderlijke gevallen irritaties bezorgen, bv als de mascara onder de lens raakt. Oogmake-up is normaal gezien geen probleem, u moet gewoon iets voorzichtiger zijn. Wast u vooral goed u handen na het aanbrengen van make-up, zodat er geen make-up deeltjes van uw handen en of vingers op de contactlenzen blijven hangen.

16. Kan ik mijn lenzen ’s nachts inhouden?
De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de zogenaamde “dag en nacht lenzen”. Inmiddels zijn er enkele merken die dergelijke lenzen op de markt brengen. OPGELET: van de honderden soorten zachte lenzen zijn er maar een paar die hiervoor speciaal gemaakt zijn. Doe dit dus zeker NOOIT als u niet zeker weet dat u zo’n lenzen draagt, en ook NOOIT zonder eerst uw ogen te laten nakijken door een specialist om te zien of uw ogen hiervoor geschikt zijn. Als u uw lenzen ’s nachts wilt doordragen is het belangrijk dat u dit eerst met uw oogarts en contactlensspecialist bespreekt, dat u dit nooit meer dan een paar nachten na elkaar doet, én dat u dan ook regelmatig uw ogen laat nakijken. Niet ieder oog en zeker niet iedere contactlens is dus geschikt voor dag en nacht dragen. Wij blijven er daarom dus ook op hameren dat het voor de gezondheid van uw ogen best is om uw contactlenzen
dagelijks uit te nemen en te reinigen en desinfecteren.


17. Wat kost het onderhoud van contactlenzen?
De prijs van het onderhoud van contactlenzen valt mee, en is iets waar om gezondheidsredenen natuurlijk nooit mag op bespaard worden. Bij een halfjaarlijkse controles kunt u dan direct voor zes maanden vloeistoffen kopen tegen een voordeeltarief. Naast de lenzen is ook de vloeistofkeuze zeer belangrijk. Samen met u kiezen wij een systeem dat precies bij uw ogen past.
contactlens_inzetten

18. Wat doe ik met contactlenzen als ik leesproblemen krijg?
U kunt uw lenzen blijven dragen en een losse leesbril gebruiken.
U kan ook dubbelzichtlenzen dragen en/of proberen. Er zijn variaties in systemen, zowel bifocale als multifocale lenzen. Alle dubbelzichtlenzen vragen echter enige oefening en aanpassing om zowel veraf als dichtbij goed te zien. Om te zien of dubbelfocus/multifocale lenzen voor u geschikt zijn, geven wij die eerst altijd op proef.

19. Kan ik contactlenzen ook af en toe dragen?
Zachte lenzen zijn geschikt om af en toe te dragen. Als u bv maandlenzen draagt maar die slechts één maal om de 2 weken draagt, MOET u toch dagelijks de vloeistof in uw lensetui vervangen om besmetting te voorkomen. Dan is het natuurlijk beter om over te stappen op DAGLENZEN. Dan hebt u geen producten nodig en moet u ook de lenzen niet onderhouden. Met vormstabiele lenzen ( harde, RGP OF HARDE ZUURSTOFDOORLATENDE CONTACTLENZEN) gaat dat moeilijker. Wanneer de lenzen namelijk een tijd niet gedragen zijn, moet de gewenning weer geleidelijk opgebouwd worden. Vooral bij sterkere brillenglazen moeten uw ogen er wel even aan wennen wanneer na het dragen van contactlenzen op een bril wordt overgegaan.
doorsnede_menselijk_oog_3

20. Harde of zachte contactlenzen?
Voor alle duidelijkheid, de harde P.M.M.A. contactlenzen van vroeger worden nauwelijks meer toegepast. Dus als we nu over harde lenzen spreken, bedoelen we harde zuurstofdoorlatende contactlenzen. Een betere term die tegenwoordig gebruikt wordt is vormstabiele contactlenzen. Zowel vormstabiele als zachte lenzen zijn er in verschillende uitvoeringen. De ideale lens voor u, hangt af van uw ogen. We moeten dus eerst uw ogen bekijken en meten om te zien wat voor u de mogelijkheden zijn. Het belangrijkste verschil tussen vormstabiele en zachte lenzen is dat vormstabiele lenzen langer meegaan en zachte lenzen makkelijker wennen.

21. Kan iedereen contactlenzen dragen?
Bijna iedereen, van jonge kinderen tot mensen die al een hoge leeftijd bereikt hebben kunnen contactlenzen dragen, zolang er geen contra-indicaties zijn. Contactlenzen zijn er in zoveel soorten en materialen, dat zelfs de meest ‘moeilijke’ ogen vaak toch lenzen kunnen verdragen. Belangrijk dat u de voor u meest geschikte lens draagt, en dat men goed voor de lenzen kan zorgen. Ook als u vroeger al lenzen geprobeerd heeft maar er niet aan kon wennen, wil dat niet zeggen dat het voor u nu ook niet kan, aangezien er veel veranderd is de afgelopen jaren.

doorsnede_menselijk_oog_4
22. Kleur lenzen?
Contactlenzen hebben meestal een lichtblauwe of groene kleur zodat u ze makkelijker kunt zien in uw lenspotje. Dit zijn echter géén kleurlenzen. Er zijn bij zachte lenzen, veel mogelijkheden om de kleur van het oog te accentueren of te veranderen.

U kan bij ons natuurlijk altijd terecht voor een Professionele
ZICHTMETING of ADVIES!


contactlenzen-zuurstofLensonline Zele Overmere Lokeren Hamme Dendermonde Berlare Uitbergen Waasmunster Lensonline contactlenzen


Dé LENSONLINE.BE contactlensspecialist
voor de regio Zele, Hamme, Lokeren, Dendermonde, Berlare, Overmere, Waasmunster, Uitbergen….


! UW Lensonline voordelen bij Optiek Van der Linden in Zele !- Professionele
ZICHTMETING en OOGTESTEN voor CONTACTLENZEN bij ons in de zaak steeds ZONDER afspraak.
Wij doen zelf alle metingen en onderzoeken welke voor u de
GEZONDSTE en BESTE contactlenzen zijn.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Een betere service, snellere levering én een uitgebreider assortiment
CONTACTLENZEN aan een (veel) LAGERE prijs.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- U
BLIJFT genieten van onze SERVICE, KENNIS, jaren lange ERVARING met alles soorten CONTACTLENZEN én NAZICHT van uw ogen en contactlenzen, met oog voor uw zicht & uw gezondheid.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

De technologie & research rond
CONTACTLENZEN evolueert continu en sommige lenzen zullen in de toekomst sowieso van de markt verdwijnen. Deze worden vanaf nu bij ons nóg sneller vervangen door de NIEUWSTE technologiën, nog GEZONDERE, BETERE en COMFORTABELERE contactlensmaterialen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HOE GAAT DIT IN ZIJN WERK?

Bij uw eerstvolgende grondige
ZICHTMETING en OOGCONTROLE bij ons bestellen wij uw eerste set CONTACTLENZEN.
Vanaf dan bestelt u uw
LENZEN thuis vanuit uw luie zetel, of gewoon bij ons in de zaak, en laat ze bij u THUIS (mét verzendingskosten), óf bij ONS (ZONDER verzendingskosten) leveren aan dezelfde prijs als online.

Bestelt u tegelijk ook uw contactlensvloeistoffen erbij, dan krijgt u daar nog een EXTRA KORTING bovenop


Als dat geen goed nieuws is

meer info op:

https://optiek.lensonline.be/optiek/zele/Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause