Crizal preventia met Blauw licht filter beschermt uw ogen!
- Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50% op een selectie zonnebrillen in voorraad, glazen, zonneglazen op sterkte enz…
-
PUBLIBON & andere actie's niet geldig op sportbrillen, Evil eye en Serengeti
Crizal_prevencia_logo

Beschermt uw ogen dankzij een selectief lichtfilter

Crizal Prevencia is de eerste ONTSPIEGELING die oogschade op de lange termijn tegengaat door schadelijk UV-licht en blauwviolet licht uit te filteren én vermoeidheid vermijdt door datzelfde blauwviolet licht tegen te houden.

De gevaren van BLAUW LICHT voor uw ogen.
Iedereen weet ondertussen dat UV-straling gevaarlijk kan zijn, zeker voor de ogen, maar weinig mensen kennen de gevaren van blauwviolet licht voor de ogen.
Blauw-violet-licht-beschadigt-netvlies

WAAR vind je BLAUW-VIOLET LICHT?

Blauw licht is overal aanwezig, zowel buiten, door de zon als binnen. Binnen wordt blauw licht vooral veroorzaakt door spaarlampen, LED-lampen, TV-schermen, computerschermen, smartphones en tablets.

crizal-prevencia-light-spectrum

WAT IS BLAUW LICHT of wat is BLAUWVIOLET licht?


Blauw licht (blauw violet licht) is een gedeelte van zichtbaar licht dat heel dicht tegen UV-licht zit in het lichtspectrum. De meeste licht golflengtes worden door het voorste oogsegment gefilterd zodat alleen het noodzakelijke licht tot het netvlies doordringt. Blauwviolet licht wordt NIET gefilterd en dringt door tot IN het netvlies zelf en veroorzaakt daar schade op lange termijn.

BLAUW-VIOLET licht - SCHADELIJK licht

- Dicht bij UV-licht
- Dringt door tot IN het netvlies
- Gevaarlijk
- Verstoort de slaapcyclus.

HOE kan BLAUWVIOLET licht schade veroorzaken?

Schadelijk blauwviolet licht beschadigt het netvlies, het deel van het oog waar het beeld wordt gevormd. Op lange termijn kan deze schade lijden tot ernstige oogcondities, zoals leeftijdsgebonden MACULA DEGENERATIE of AMD, de belangrijkste oorzaak van blindheid in Europa en de VS.
BLAUW-TURQOISE licht - NOODZAKELIJK licht

- minder energetisch
- draagt bij tot uw gezondheid
- Nuttig

WAAROM hebben we BLAUW-TURQOISE licht nodig?

Zoals alle zichtbare licht, helpt blauw-turquoise licht om kleuren en vormen te zien. Blauw-turquoise licht is ook een natuurlijke vorm van lichttherapie die noodzakelijk is voor het lichaam. Het helpt wu natuurlijke slaapcyclus te regelen, houdt je alert en geeft energie. Het regelt ook de pupil reflex die het oog beschermt en ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid licht IN het oog raakt.

CRIZAL® PREVENCIA
VOORDELEN

Zorgt voor uw welzijn
en vermindert de risico's op oogschade.

Zonlicht en licht van andere bronnen bestaat uit verschillende stralen. Deze hebben positieve en negatieve invloeden op uw welzijn.
Het 'goede' licht reguleert uw biologische klok en humeur en geeft uw hersenactiviteiten een boost. 'Schadelijk' licht, zoals blauwviolet of UV-licht kan staar of leeftijdsgebonden maculadegeneratie veroorzaken.

Crizal Prevencia filter selectief het schadelijke licht, maar laat het noodzakelijke 'goede' licht wel door het glas vallen.

VT_Crizal_Prevencia_Image_740x616_v1-VT_Crizal_Prevencia_Image_740x616_v1KENMERKEN VAN
CRIZAL® PREVENCIA

De geavanceerde "Light Scan'-technologie zorgt voor de meest effectieve UV-bescherming en filtert selectief schadelijk blauwviolet licht.

Met een transparante Crizal Prevencia coating geniet u van een E-SPF van 25. Dat betekent dat uw ogen met Crizal Prevencia glazen 25 keer beter beschermd zijn tegen schadelijke UV-stralen dan zonder uw bril.

Dit ontspiegelde glas zorgt voor het beste zicht in ieder licht en is, net als ieder ander Crizal brillenglas, bestand tegen vlekken, krassen, stof en water.
CRIZAL PREVENCIA BESCHERMT ACTIEF TEGEN VERMOEIDE OGEN .

crizal preventia is het EERSTE heldere glas dat uw ogen beschermt tegen schadelijk blauw-violet licht.

Beeldschermen zoals tablets, smartphone’s, laptops, computerschermen én televisie zenden continu BLAUW LICHT en BLAUW UV LICHT uit. Deze kunnen op termijn SCHADELIJK zijn voor het oog, maar laten onze hersenen ook de hele tijd in de waan dat ze wakker moeten blijven. Door het blauwe licht wordt de nachtelijke toename van Melatonine in die mate afgeremd dat we meer VERMOEID zijn én tegelijk zelfs moeilijker kunnen slapen of inslapen. Onze BIOLOGISCHE KLOK wordt er dus volledig door verstoord.


Licht kan ook een vervroegde oogveroudering veroorzaken Het is belangrijk voor ons zicht, bijvoorbeeld voor het waarnemen van objecten, kleuren en vormen. Daarnaast is licht ook van belang voor ons welzijn, omdat het een invloed heeft op onze biologische klok, ons geheugen, onze prestaties en ons humeur.

UV-stralen zijn niet alleen schadelijk voor onze huid, maar ook voor onze ogen. De schade die veroorzaakt wordt versterkt zich door de jaren heen en versnelt het huid- en oogverouderingsproces. Daarnaast vergroten UV-stralen de kans op staar. Blauwviolet zou ook schadelijk zijn voor het netvlies en op langere termijn het zicht ernstig kunnen bedreigen.

SLAAPRITME STOORNISSEN
De reden dat we allemaal vermoeide ogen hebben, komt omdat het licht uitgezonden door een tablet, smartphone, laptop enz de slaap kunnen verstoren wanneer het apparaat wordt gebruikt in de uren voor het slapen gaan, volgens een nieuwe studie van Harvard.

Met CRIZAL PREVENCIA behandelde BRILGLAZEN voorkomen het versneld verouderen van het oog door schadelijk
cvs - blauw licht veroorzaakt vermoeide ogen
blauwviolet licht te filteren én tegen te houden.
CRIZAL PREVENCIA zorgt voor uw welzijn door enkel het noodzakelijke licht door te laten. Deze selectieve lichtfiltering heeft een positieve invloed op uw biologische ritme, gemoedstoestand, geheugen en prestaties.

CRIZAL PREVENCIA is ook de eerste glasbehandeling die effectief Macula Degeneratie kan voorkomen of afremmen, door uw ogen blijvend te beschermen tegen de schadelijke invloeden van bepaalde spectrums van het licht, en zo AMD (ouderdoms gerelateerde macula degeneratie) voorkomt.

Macula Degeneratie (MD) is een oogaandoening waardoor de gezichtsscherpte afneemt, en men uiteindelijk blind kan worden. MD is eigenlijk een verzameling oogaandoeningen die elk een verschillende oorsprong hebben; zij hebben alle de overeenkomst dat zij schade aanrichten op dezelfde plek in het oog: de zogenaamde gele vlek, ofwel de macula lutea, kortweg macula.


Seniele of leeftijdsgebonden MD of AMD (Age related Macular Degeneretion)
'Seniel' heeft hier betrekking op de leeftijd: het begint rondweg na het vijftigste levensjaar. Erfelijkheid speelt voor zover bekend geen rol van betekenis. Er zijn bij dit type twee belangrijke vormen te onderscheiden: droge MD en natte MD. Bij droge MD gaat vooral de fijne structuur van de macula verloren. Bij de natte MD treden daarnaast ook lekkage uit bloedvaatjes, nieuwvorming van vaten en/of bloedingen in het netvlies op.

harmful-essential-light-crizal_prevencia.jpgSluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause