Gehoorverlies komt de laatste jaren veel vaker

Gehoorverlies kan tal van oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld hoge geluidsniveaus, erfelijkheid, infecties of andere gezondheidsaandoeningen. Gelukkig kunnen de meeste soorten gehoorverlies dankzij onze moderne hoortoestellen doeltreffend worden behandeld.
Moderne hoortoestellen bieden tal van voordelen.
In onze hedendaagse samenleving speelt communicatie een belangrijke rol. Hierbij zijn horen en verstaan van essentieel belang. Als u niet goed hoort, is de kans groot dat u meer geïsoleerd raakt. Mensen met gehoorproblemen hebben daarom een hoger risico op depressie. Daarnaast brengt gehoorverlies vaak ook hun veiligheid in het gedrang.
Moderne hoorsystemen verbeteren de levenskwaliteit en verhogen de veiligheid. Ze zorgen voor een merkbare spraakverbetering, waardoor u anderen beter zal verstaan, en zij u ook.
6 redenen om voor hoortoestellen te kiezen
- Ze maken het leven gemakkelijker voor de mensen uit uw omgeving want u hoeft niet meer aan iedereen te vragen om dingen te herhalen of luider te spreken.
- U valt minder op want u praat niet meer te luid en zet de televisie of de radio niet meer te hard.
- U vermijdt misverstanden omdat u tijdens gesprekken niet alleen woorden, maar ook klemtonen, nuances en volumes hoort. Daardoor zal u uw gesprekspartner dan ook beter verstaan.
- Ze verhogen uw veiligheid want u merkt gevaren in het verkeer sneller op en hoort uit welke richting ze komen.
- U mist geen auditieve informatie, of het nu om de deurbel, telefoongerinkel of aankondigingen via een luidspreker gaat.
- U heeft weer meer zelfvertrouwen, want u zult zich niet langer onzeker voelen door uw gehoorverlies.

Wanneer bepaalde hoogfrequente geluiden niet meer naar de hersenen worden doorgestuurd, vergeten de hersenen geleidelijk hoe ze deze geluiden moeten interpreteren. Ze vergeten dus letterlijk hoe ze moeten horen.
Bij een matig gehoorverlies kan tot 100% van het verloren gehoorvermogen opnieuw worden aangeleerd. Het hoortoestel werkt dan als een soort ‘trainer’ voor de hersenen om het verloren gehoorvermogen terug te winnen.
Wat kunnen Lapperre hoorapparaten voor u betekenen?
Met hoortoestellen kan de drager gesproken taal duidelijker verstaan en opnieuw geluiden horen die door het gehoorverlies onhoorbaar waren geworden. Hoortoestellen vergroten de beperkte bandbreedte van de geluidsomgeving. De drager kan zachte en hoge tonen opnieuw horen en specifieke geluiden en betekenisnuances opnieuw onderscheiden.
Er zijn twee verschillende types hoortoestellen
Digitale hoortoestellen maken gebruik van de allernieuwste technologie. Ze kunnen optimaal op iemands behoeften worden afgestemd. Gehoorverlies betekent immers voor iedereen iets anders. Elk van ons neemt frequenties anders waar en heeft dus meer of minder hulp nodig bij specifieke frequenties. Digitale hoortoestellen scheiden de frequentie-input in meerdere kanalen en dankzij hun software is het geen enkel probleem om deze individueel aan te passen aan het persoonlijke gehoorverlies van de gebruiker. Elk digitaal hoortoestel is dus een oplossing op maat voor uw persoonlijk gehoorverlies.
Analoge hoorapparaten hebben hun beste tijd gehad. De laatste tien jaar hebben digitale hoortoestellen hun analoge broertjes haast volledig van de markt verdrongen. Analoge hoortoestellen worden nu nog louter in bepaalde specifieke gevallen gebruikt. Zelfs wie al jarenlang een analoog hoortoestel draagt, zal voordeel halen uit de overstap naar een digitaal toestel en genieten van de vele voordelen die digitale toestellen bieden.
Draag ik beter één of twee hoorapparaten?

Mensen hebben twee oren om perfect te kunnen horen. Dus is het in de meeste gevallen verstandig om twee hoortoestellen te dragen voor een optimale geluidskwaliteit. Sommige mensen willen geld besparen en er slechts ééntje dragen. Eén hoortoestel kan echter nooit het werk van twee toestellen verrichten, dus verbetert het hoorniveau niet optimaal. Hetzelfde doet zich voor met muziek: stereo klinkt duidelijk beter dan mono. Opdat de hersenen informatie goed zouden kunnen verwerken, hebben ze informatie van beide oren nodig. De twee oren werken samen, net zoals de twee hersenhelften.
Horen is de basis voor het lokaliseren van geluid en zorgt ervoor dat u correct waarneemt uit welke richting het geluid komt. In het verkeer in het bijzonder kan dit een kwestie van leven of dood zijn. Hoe vaak hebt u een auto gehoord voordat u hem had gezien? Om in te schatten hoe ver een auto van u verwijderd is en uit welke richting hij komt, hebt u twee goed functionerende oren nodig. In gesprekken is goed horen ook een absolute must. In een gesprek zijn het niet alleen de woorden die tellen. Pas als u ook de nadruk en het volume waarneemt, kunt u ze juist interpreteren.
Twee hoortoestellen beschermen tegen verdere schade
Wie slechts één hoortoestel draagt, zet het volume vaak een heel stuk hoger om het ontbrekende tweede toestel te compenseren. Daarom klagen zij vaak dat alles wat ze horen, te luid is. Met twee hoortoestellen zet u het volume altijd lager en voorkomt u op die manier gehoorschade.
Alle mythes, verhaaltjes, prijzen van hoorapparaten enz op een rijtje
Veel mensen vinden het moeilijk om te aanvaarden dat ze een hoortoestel nodig hebben, en halen daarvoor allerlei excuses aan. Vaak zijn deze excuses gebaseerd op de negatieve reacties die ze horen van mensen die bijvoorbeeld een analoog hoortoestel hebben. We hebben de vooroordelen voor u op een rijtje gezet en vertellen u hoe de vork nu echt in de steel zit.

Mythe: “Hoortoestellen creëren nieuwe problemen zonder de oude op te lossen”
Waarheid: Het is niet omdat iemand niet met zijn hoortoestel overweg kan, dat iedereen er problemen mee heeft. Dankzij een digitaal hoortoestel met de meest recente technologie en het professioneel advies van een erkende audioloog zult u veel plezier beleven aan uw hoortoestel.
Mythe: “Hoortoestellen zijn veel te duur”
Waarheid: Er zijn hoortoestellen in alle prijscategorieën, van een ziekenfondsapparaat tot hoogtechnologische apparaten met zelfs Bluetooth. De prijs van een hoorapparaat is dan ook afhankelijk van de performantie die u nodig hebt en de mogelijkheden van het hoorapparaat die u zelf wil. Indien u bent aangesloten bij een ziekenfonds krijgt u altijd een groot deel terugbetaald.
Er bestaan zelfs wat men noemt "ziekenfonds-apparaten", hoorapparaten die u bijna niets kosten, waarbij u slechts ±€50 moet bijbetalen bij het ziekenfondstarief.
Maar zoals met alles is er een verschil in kwaliteit en comfort tussen de verschillende hoorapparaten. Hoe beter en performanter uw apparaat, of hoe meer opties en mogelijkheden u zelf extra verkiest, hoe beter de geluidskwaliteit en het comfort, en hoe meer u bij het ziekenfondstarief dus zelf moet bijbetalen.
Mythe: “Een hoortoestel is moeilijk in gebruik”
Waarheid: Moderne digitale hoortoestellen zijn veel eenvoudiger in gebruik dan vroegere analoge modellen. De toestellen herkennen automatisch of u in een kamer bent of onderweg in de openlucht, en stemmen het volume hierop af. Analoge toestellen, waarbij u altijd één of ander knopje moest indrukken, behoren tot het verleden.
Mythe: “Als je een hoortoestel draagt, klinken achtergrondgeluiden veel te luid”
Waarheid: Oude, analoge toestellen versterkten inderdaad alle geluiden. Hierdoor klonken achtergrondgeluiden vaak onaangenaam luid. Moderne digitale toestellen versterken wat u wilt horen maar filteren achtergrondgeluiden tegelijkertijd weg.
Mythe: “Hoortoestellen fluiten in je oor”
Waarheid: Moderne digitale toestellen doven het fluiten net zo betrouwbaar uit als achtergrondgeluiden. Ze garanderen maximaal hoorcomfort in alle omstandigheden.
Mythe: “Ik heb geen hoortoestel nodig”
Waarheid: Veel mensen leiden zichzelf en hun naasten om de tuin uit misplaatste trots. Ze tasten hun levenskwaliteit aan en worden een last voor vrienden en familie omdat ze heel veel dingen niet meer goed verstaan. Vroeg ingrijpen is verstandig en beschermt de hersenen tegen schade op lange termijn. Raadpleeg een audioloog en doe een hoortest. U zult verbaasd staan over het verschil!
Mythe: “Met een hoortoestel zal ik er oud uitzien”
Waarheid: Gehoorverlies heeft niet altijd met leeftijd te maken. Almaar meer jonge mensen lijden aan gehoorverlies en dragen ook een hoortoestel. Moderne hoortoestellen zijn klein en erg discreet. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren zodat ze aangepast kunnen worden aan uw huids- en haarkleur en niemand ze ziet.
Verwachtingen van hoortoestellen
Veel mensen hebben vooroordelen over hoortoestellen.

Beter horen vanaf het eerste moment
Wanneer u voor het eerst een digitaal hoortoestel draagt, zult u een enorme verbetering merken: u kunt geluiden horen die u voordien niet meer kon horen. Bovendien kunt u gesprekken opnieuw moeiteloos volgen.
Verschillende soorten gehoorverlies
Tussen ‘goed horen’ en ‘niets horen’ liggen veel verschillende niveaus van gehoorverlies. Experts maken een onderscheid tussen mild, matig, ernstig en zeer ernstig gehoorverlies. De meeste gevallen van gehoorverlies behoren tot de categorieën mild of matig. De menselijke spraak bestaat uit klinkers en medeklinkers met verschillende luidheid en frequentieniveaus. Ze worden op het audiogram als een zogenaamde ‘spraakbanaan’ geregistreerd. Het is een eenvoudige manier om te controleren of het volledige spectrum van de spraak nog steeds hoorbaar is en hoe het gehoor van een persoon na verloop van tijd verandert.
Mild gehoorverlies
Zachte geluiden zijn moeilijk hoorbaar. In een luide omgeving is spraak moeilijk te verstaan.
Matig gehoorverlies
Zachte en matig luide geluiden zijn moeilijk hoorbaar. Het verstaan van spraak wordt zeer moeilijk als er achtergrondgeluid aanwezig is.
Ernstig gehoorverlies
Tijdens gesprekken moet er luid worden gesproken. Groepsgesprekken zijn enkel met grote inspanningen mogelijk.
Zeer ernstig gehoorverlies
Slechts sommige heel luide geluiden worden gehoord. Zelfs met grote inspanningen is communicatie zonder hoortoestel niet meer mogelijk.
- de modernste en kleinste HOORAPPARATEN
- gratis HOORTEST
- draag uw hoorapparaten GRATIS OP PROEF
- DISCRETE AANPASRUIMTE voor hoorapparaten en hoortesten met de modernste apparatuur
- Ook voor zwemdoppen op maat , anti-lawaaidoppen op maat, geluidsdoppen op maat enz kan u natuurlijk in ons hoorcentrum terecht.
- accessoires voor SLECHTHORENDEN
- Keuze uit verschillende type's hoorapparaten in verschillende prijscategoriën, van RIZIV- tarief (ziekenbond apparaat) tot de meest gesofisticeerde PCA & iPCA hoor- of versta- toestellen met bv Bluetooth.
NIEUW: wij plaatsten onlangs een TRAPLIFT naar ons hoorcentrum voor UW comfort
OPENINGSUREN - HOORCENTRUM ZELE bij Optiek Van der Linden:
DINSDAG: op afspraak
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG: op afspraak
ZATERDAG: op afspraak
Hoortesten, aanpassing én controle van hoorapparaten, anti lawaaidoppen en zwemdoppen op maat gebeuren door een gediplomeerd Lapperre audicien. Bel nú voor een AFSPRAAK: 052/44 46 07
Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hier
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u
gesloten op zondag, maandag & feestdagen
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG: op afspraak
Volg ons op FACEBOOK en op INSTAGRAM !
Er valt héél wat te ontdekken ….
ONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
- KOERSBRIL op sterkte
- Fietsbril ZONDER insert / clip-in
- Evil Eye
- EVIL EYE OP STERKTE
- DUIKBRIL op sterkte
- BABY brillen
- KINDER brillen
- MYOPIE MANAGEMENT
Sitemap