ZOMERVAKANTIE 2022
De zaak is dit jaar gesloten van zaterdag 16 juli t.e.m. 1 augustus.
DINSDAG 2 augustus ZIJN WIJ TERUG OPEN.
OPGELET: er is een NIEUW CIRCULATIEPLAN in Zele. Heel wat straten zijn afgesloten, eenrichting geworden en /of van rijrichting veranderd. Je kan de markt ook niet meer overrijden. Waze is al volledig up-to-date, dus bij twijfel best Waze gebruiken. De standaard navigatie systemen in de auto zijn nog nergens bijgewerkt

Menu oogafwijkingen


Twijfelt u over uw ZICHT?
Snel VERMOEIDE OGEN of Hoofdpijn? Bij ons kan u dagelijks terecht voor een professionele OOGMETING en dit ZONDER AFSPRAAK!
Meer info HIER!

Cataract
Voorin het oog, achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt ‘staar’ of ‘cataract’ genoemd. Iedereen die ouder wordt krijgt daarmee te maken. Maar niet iedereen heeft er evenveel last van. Er zijn verschillende vormen van staar: jeugdstaar, staar die ontstaan is door een ziekte of door een

Ouderdomsstaar
Ouderdomsstaar of seniele cataract is een ‘normaal’ verouderingsproces, net als het krijgen van rimpels. Sommige mensen merken al rond hun veertigste dat hun ooglens troebel wordt. Meestal doen de eerste verschijnselen van ouderdomsstaar zich echter pas later voor. Of u het merkt, hangt ervan af op welke plek in de ooglens de troebeling zich ontwikkelt en hoe groot die troebeling is. Zit de troebele plek in het midden van de lens of daar vlakbij, dan krijgt u al gauw klachten.U gaat bijvoorbeeld wazig zien, dubbelzien, u ziet kleuren doffer of u krijgt last van licht of schitteringen. Als u in korte tijd opeens veel sterkere brillenglazen nodig heeft, kan dat ook wijzen op ouderdomsstaar. Sterkere brillenglazen kunnen het zicht op den duur niet meer verbeteren. Doorgaans neemt de cataract in de loop van de tijd toe. Het gezichtsvermogen wordt daarbij steeds slechter. Een bezoek aan de oogarts is dan noodzakelijk.

Om erachter te komen of er inderdaad sprake is van cataract, bekijkt de oogarts uw ogen met de spleetlamp. Deze lamp geeft een smalle bundel licht, waarmee de oogarts het voorste deel van het oog kan bekijken. Daar bevindt zich de ooglens. De oogarts kan met het licht zien of er troebelingen zijn in de ooglens en zo ja, hoe ver de cataract zich al heeft ontwikkeld. Daarnaast onderzoekt de oogarts hoeveel u nog kunt zien en of uw ogen verder gezond zijn.
Wanneer behandelen?
Wie nog goed genoeg ziet om zonder problemen het dagelijkse werk en hobby’s te kunnen doen, hoeft zich (nog) niet te laten behandelen. Een operatie is dan niet direct noodzakelijk. Het is echter wel realistisch om rekening te houden met een staaroperatie in de toekomst. Staar wordt immers nooit minder; het gezichtsvermogen gaat langzaam maar zeker toch achteruit. Is (beginnende) cataract eenmaal ontdekt, dan blijft u onder controle. De oogarts volgt op die manier de ontwikkeling van de staar. Zodra de cataract te hinderlijk wordt, kan uw gezichtsvermogen weer worden hersteld met een cataractoperatie. Wanneer dit moet gebeuren, gebeurt in overleg met uw oogarts.
Behandeling
Ouderdomsstaar is goed te behandelen. Een cataractoperatie kan het gezichtsvermogen vrijwel volledig herstellen.
Bij deze operatie haalt de oogchirurg de troebele lens uit het oog en vervangt deze door een kunstlensje. De oogchirurg opereert altijd maar een oog per operatie. Zo kunt u kort na de operatie alles weer doen, omdat u nog voldoende zicht

Opname of niet?
De keuze voor opname in het ziekenhuis of een poliklinische behandeling hangt samen met onder andere de keuze van anesthesie. Een cataractoperatie kan plaatsvinden gebeurt meestal onder plaatselijke of topicale verdoving, of in zeer bepaalde gevallen soms nog onder algehele narcose .Uw oogarts zal u informeren welke vorm van anesthesie voor u het meest geschikt is. Uw algemene gezondheidstoestand is hierbij van belang. Voor een staaroperatie onder plaatselijke of topicale verdoving moet u in ieder geval in staat zijn om minstens een half uur lang heel stil te liggen. De vorm van anesthesie heeft geen invloed op het resultaat van de operatie.
Na de operatie
Na de operatie moet uw oog intensief gedruppeld worden.U moet zich daarbij houden aan de voorschriften van de oogarts. Die zal u ook informeren over andere leefregels. Zo zult u in de eerste tijd na de operatie ‘s nachts moeten slapen met een kapje over het geopereerde oog en gedurende een tijdje mag u niet in uw oog wrijven of erop drukken.
Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hier
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u
gesloten op zondag, maandag & feestdagen
VRIJDAG: op afspraak
ZATERDAG: op afspraak
Volg ons op FACEBOOK en op INSTAGRAM !
Er valt héél wat te ontdekken ….
ONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
- KOERSBRIL op sterkte
- Fietsbril ZONDER insert / clip-in
- Evil Eye
- EVIL EYE OP STERKTE
- DUIKBRIL op sterkte
- BABY brillen
- KINDER brillen
- MYOPIE MANAGEMENT
Sitemap