Wat zijn Torische contactlenzen, en waarom hebt u het nodig?

Menu contactlenzen

CONTACTLENSCENTRUM - CONTACTLENSSPECIALIST
Van der Linden - Zele

TORISCHE contactlenzen, u hebt een astigmatisme?
(ook wel cilindrische afwijking) : ook daarvoor hebben we nu de ideale oplossing.

Lensonline_Logo_NL_rechthoekig BLAUW kopie 2Dé LENSONLINE.BE contactlensspecialist voor de streek.


Hoe gaat dit in zijn werk? alle info HIER


Torische contactlenzen corrigeren een (al dan niet corneaal) astigmatisme waar de fout zelf zit. Dragers kunnen dus in sommige gevallen zelfs beter zien met torische contactlenzen dan met hun bril.

De verhaaltjes dat mensen met een astigmatisme niet kunnen gecorrigeerd worden met contactlenzen, horen met moderne contactlenzen zo goed als tot het verleden.
contactlens_inzetten_8


u weet niet wat een Astigmatisme eigenlijk is? (sommige mensen spreken ook van een "ovaal" oog, een ovale pupil, een oogin de vorm van en rugbybal enz) volg de link.

Torische contactlenzen bestaan voor de meeste correctie's, en u kan ze bij ons zelfs GRATIS op proef dragen.

De BAUSCH & LOMB " ULTRA " contactlenzen.
verkrijgbaar SFERISCH, TORISCH én MULTIFOCAAL

Een vernieuwde contactlens én een technologisch hoogstandje, een totaal NIEUWE contactlens is NU verkrijgbaar,
en u draagt ze bij ons GRATIS op proef.Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technology zijn de nieuwste maandlenzen van Bausch+Lomb en voldoen aan de eisen die u aan een moderne contactlens stelt. Deze innovatieve contactlenzen bevatten zelfs na 16 uur nog 95% van het vocht in de lens.1 Dat betekent voor u: lekker lang comfortabel contactlenzen dragen, zelfs na langdurig gebruik van digitale apparaten en/of computer.
Deze lenzen zitten aan het einde van de dag net zo lekker als aan het begin van de dag, bij het inzetten.


Uw contactlenzen kunnen droog aanvoelen door het werken met digitale apparaten.2 Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen zijn de eerste echte nieuwe silicone hydrogel maandlens in de Benelux sinds 2007. Het nieuwe lensmateriaal is voorzien van de innovatieve MoistureSeal® technologie en voorkomt uitdroging van de contactlens. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld veel werkt met digitale apparaten.

Wanneer u geconcentreerd kijkt naar het beeldscherm van een computer, smartphone of tablet kunnen uw lenzen uitdrogen omdat u 66% minder knippert dan normaal met uw ogen.3 Als gevolg hiervan kunt u symptomen ervaren als wazig zicht, vertraagde focus, droge en vermoeide ogen.

Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie bieden de oplossing. De innovatieve MoistureSeal® technologie voorkomt het uitdrogen van de lenzen als gevolg van minder knipperen4 en bevatten na 16 uur zelf nog 95% van het vocht.1 Hierdoor ervaart u de gehele dag door ultiem lenscomfort.

90% van de contactlensdragers is het ermee eens dat door het gebruik van Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie hun ogen minder droog aanvoelen na een lange dag werken met digitale apparaten.

WAT IS ASTIGMATISME?
Wij, als contactlensspecialisten, zorgen voor de zichtmeting, meten alle parameters van uw ogen op, doen alle andere noodzakelijke metingen die nodig zijn om comfortabel én gezond contactlenzen te dragen, wij leren u op een correcte manier contactlenzen inzetten, onderhouden en uitnemen, én we zorgen ook voor de periodieke controles, zodat u comfortabel de juiste contactlenzen voor úw ogen kan dragen.
Torische Contactlenzen:

Sferische contactlenzen corrigeren bijziendheid of verziendheid en worden aangegeven met een "min" of "plus" in uw correctie en/of voorschrift. Torische lenzen corrigeren daarbij ook nog een astigmatisme, die meestal met bijziendheid of verziendheid samengaan.

enkele voorbeelden hoe dit op een voorschrift kan vermeld staan:

Sf -1,00 cyl -2,00 As 175°
Sf +3,25 cyl +0,75 As 12°
Sf -8,25 cyl -2,25 As 0°

In tegenstelling tot de sferische contactlenzen, hebben torische contactlenzen horizontaal en verticaal twee verschillende brandpunten in de lens. Hierdoor moet de torische contactlens in de juiste positie blijven om de beste gezichtsscherpte te geven, en kan té veel beweging of verdraaien van de lens een aanzienlijke vermindering van de zichtscherpte veroorzaken. Sommigen torische contactlenzen zijn dan ook verzwaard aan de onderkant om te voorkomen dat ze te veel bewegen of roteren.

Nieuwe ontwikkelingen in de technologie de afgelopen 30 jaar hebben ontwikkelaars de kans gegeven om om nieuwe torische contactlenzen met specifieke eigenschappen, zoals materiaal, wegwerpen, multifocaal enz te creëren. Maar tot op vandaag, blijft voor de ontwikkelaars het grootste dilemma bij het maken van nieuwe torische contactlenzen, het behoud van de lens stabiliteit op het oog.

Voor wie zijn torische- of cilindrische contactlenzen?
Torische lenzen kunnen gedragen worden door iedereen met een corneaal astigmatisme, lenticulair astigmatisme, of combinaties van beide.

DE BELANGRIJKSTE SOORTEN EN MERKEN TORISCHE MAANDLENZEN

CIBA VISION LOGO

ciba vision

AIR OPTIX for ASTIGMATISM 6-pack
AIR OPTIX for ASTIGMATISM:


 • Hoogzuurstofdoorlaatbare torische maandlens, voor wie een cilinder nodig heeft
 • Overdag dragen, hoe lang de dag ook duurt
 • Maandelijks vervangen
 • Verkrijgbaar in: 3-pack en 6-pack
 • in volgende sterktes: +6.00 t/m -9.00, 4 cilinders, assen per 10°


DAILIES® Toric
De meest verkochte torische daglens ter wereld
Focus DAILIES® Toric 30-pack

VOORDELEN
 • Scherp, duidelijk zicht voor mensen met astigmatisme
 • Bevochtiging telkens wanneer u knippert, voor ultiem comfort de hele dag lang
 • Zeer stabiel op het oog2
 • Geen gedoe – elke dag nieuwe lenzen
AANBEVOLEN VOOR
focus dailies torische contactlenzen - Technology
Mensen met astigmatisme en een actieve leefstijl, die op zoek zijn naar contactlenzen die comfortabel en handig zijn in het dragen
TECHNOLOGIE


Cooper vision logo

cooper visionAVAIRA TORIC
Beschikbaar voor mense met astigmatisme
AVAIRA Toric contactlenzen 6-pack

De Avaira toric contactlenzen van CooperVision maken deel uit van de silicone hydrogelfamilie van het bedrijf. Als u astigmatisme hebt, is dit uw kans om een lens te dragen met een uitzonderlijk vermogen om vochtig te blijven en veel zuurstof door het lensmateriaal te laten passeren. Dat is te danken aan onze exclusieve Aquaform® Comfort Science™. Dit unieke materiaal houdt water in de lens vast, zonder behoefte aan bijkomende oppervlaktebehandelingen of bevochtigingsmiddelen – zo blijft de lens de hele dag comfortabel. En als wereldleider in torische contactlenzen is Avaira toric ontworpen voor een consistent pasgemak en visuele prestaties – zodat u scherp ziet telkens als u knippert. Dit wordt aangevuld door een in de lens opgenomen uv-filter.

EIGENSCHAPPEN
 • Vochtig en comfortabel aan de binnen- en de buitenkant
 • Laat veel zuurstof doorstromen naar het oog
 • Herhaalbare visuele prestaties waarop u kunt vertrouwen
 • Zachter, flexibeler lensmateriaal met een uv-filter*BIOFINITY TORIC 6-pack
Biofinity toric
Voldoet aan alle eisen van astigmatisme

Biofinity toric van CooperVision is ontworpen om aan de hoogste eisen van zowel beginnende als ervaren contactlensdragers met astigmatisme te voldoen.

Aquaform® Comfort Science™

Bij CooperVision begrijpen ze hoe belangrijk het comfort van uw torische contactlenzen is. Daarom gebruikt deze Biofinity toric contactlens Aquaform® Comfort Science™. Dit betekent dat de dragers profiteren van:

 • Een van nature hydrofiele lens die water in de lens vasthoudt en zo verdroging tot het minimum beperkt
 • Een lens die vochtig blijft zonder bevochtigingsmiddelen
 • Een flexibelere lens met een lage modulus, die zowel zacht als comfortabel is
 • Aquaform® Comfort Science™ geeft u een comfortabele, bevochtigende en ademende contactlens.

Stabiliteit verzekerd

Voor een contactlensdrager met astigmatisme is het belangrijk dat uw lenzen buitengewoon stabiel zijn, om symptomen zoals wazig zicht te voorkomen. Biofinity toric heeft een geoptimaliseerde lensgeometrie voor een consistente, voorspelbare oriëntatie.

EIGENSCHAPPEN
 • De lenzen blijven een hele dag vochtig en comfortabel
 • Lensgeometrie met een consistente, voorspelbare oriëntatie
 • Helpt om de ogen helder, wit en gezond uitziend te houden
 • Aquaform® Comfort Science™
 • Optie voor verlengd dragen voor mensen die hun lenzen 's nachts in moeten houden (enkel op advies van uw oogarts)Biomedics 1 day Extra toric
Betere prestaties voor mensen met een astigmatisme

BIOMEDICS 1-DAY TORIC 30-pack

Biomedics 1 day Extra toric biedt betere prestaties en gemak voor mensen met astigmatisme. De lens is ontworpen met de stabiliteit en comfort in het achterhoofd, en profiteert ook van een zichtbaarheid tint voor gebruiksgemak en een UV-filter.

EIGENSCHAPPEN
 • Betrouwbare prestaties
 • Uitstekende waarde
 • Het gemak van daglenzen
 • UV-filter

Biomedics 55 evolution TORIC
betrouwbare presaties voor mensen met een astigmatisme
BIOMEDICS TORIC 6-pack contactlenzen


Biomedics toric levert prestaties die u kunt vertrouwen. Dit is uiterst belangrijk voor mensen met astigmatisme. Naast een goede stabiliteit, biedt de lens een duidelijke en heldere visie. Daarnaast is er een UV-filter* in de lens opgenomen.
EIGENSCHAPPEN
 • Betrouwbare prestaties
 • Heldere, duidelijke visie
 • UV-filter *


Proclear toric
Uitonderlijk comfort voor mensen met een astigmatisme

Als u astigmatisme hebt, bieden de Proclear toric contactlenzen u een uitzonderlijk comfort, de hele dag lang.

Dat is te danken aan de PC Technology. PC staat voor fosforylcholine, dat hydrofiele moleculen bevat die biologisch compatibel zijn met het lichaam van de mens. Dankzij PC Technology houden de Proclear toric lenzen vocht langer vast en is er minder
PROCLEAR TORIC 6-pack
verdamping aan de oppervlakte. PC Technology trekt bovendien vocht aan en bindt het met het oppervlak van de lens - zo ontstaat een schild dat de lenzen schoonhoudt en zorgt dat ze goed blijven werken. Dat alles betekent dat de Proclear toric lenzen gehydrateerd blijven en dus een hele dag vochtig en comfortabel aanvoelen.

De Proclear toric lenzen* hebben een FDA-toelating voor de aanspraak: "kan verbeterd comfort bieden voor contactlensdragers die tijdens het dragen van lenzen licht ongemak of droogtesymptomen ervaren".

Dankzij het uitgebreide sterktescala (XR) kunnen ook mensen met een hoog niveau van astigmatisme hun voordeel doen met Proclear toric.


EIGENSCHAPPEN
 • Uitzonderlijk comfort, een hele dag lang
 • Buitengewone zichtkwaliteit
 • PC Technology
 • Handig maandelijks vervangschema

Bausch and Lomb logo

Bausch & Lomb


PureVision2 For Astigmatism contactlenzen
PureVision2 HD for Astigmatism contactlenzen
PureVision2 HD for Astigmatism contactlenzen met High Definition Optics – De torische lens die alles samenbrengt om constant scherp en helder zicht te leveren gedurende de hele dag.
PureVision Toric for Astigmatism contactlenzen
PureVision Toric For Astigmatism contactlenzen

PureVision Toric for Astigmatism contactlenzen zijn ontworpen om mensen met astigmatisme te kunnen corrigeren. Nu kunnen zij hun wereld zien met dezelfde adembenemende helderheid als andere PureVision contactlensdragers.
SofLens Toric contactlenzen for Astigmatism
SofLens Toric for Astigmatism contactlenzen
SofLens Toric for Astigmatism contactlenzen bieden een helder, stabiel zicht aan mensen met astigmatisme.SofLens daily disposable Toric for Astigmatism contactlenzen


Deze lenzen hebben een uniek ontwerp dat uitzonderlijk gemakkelijk te dragen is. Ze bieden een helder zicht en een uitstekend draagcomfort.

De eerste daglens voor astigmatisme die sferische aberraties vermindert. SofLens daily disposable Toric for Astigmatism contactlenzen combineren Bausch + Lomb’s hoog aangeschreven, wetenschappelijke reputatie op het gebied van torische lenzen met het gemak van een daglens.

Iedere dag een nieuw paar lenzen. Geen dagelijkse verzorging vereist. Draag ze één dag en gooi ze dan weg. Comfort. Goed zicht. Gemak.
soflens-daily-disposable-astigmatism

Belangrijkste kenmerken en voordelen

De lens is speciaal ontworpen om het contrast van het beeld op het netvlies te verbeteren en sferische aberraties (onscherp zicht als gevolg van weinig licht) te verminderen over het gehele sterktebereik.
De dunne lens en het lensmateriaal zorgen voor een bevochtigbaar oppervlak, voor een uitstekend draagcomfort gedurende de gehele dag.
Het stevige lensmateriaal en de ergonomische blisterverpakking zijn ontwikkeld voor een gemakkelijke, soepele verwijdering van de lens uit de verpakking.


Zuurstof voor gezonde ogen

Je ogen hebben zuurstof nodig om gezond te blijven. Contactlenzen vormen een barrière tussen je ogen en de lucht, de natuurlijke zuurstofbron voor je ogen. Als je reeds lange tijd lenzen draagt en geregeld de aanbevolen draagtijd overschrijdt, kan het gebeuren dat je ogen tekenen van zuurstoftekort ervaren, vooral op het einde van de dag. Mogelijke symptomen zijn verminderd comfort, drogere ogen, ongemak op het einde van de dag en rode ogen. Soms kan een blijvend zuurstoftekort zelfs tot complicaties leiden.

Om te voorkomen dat het oog op termijn nadelen van een verminderde zuurstoftoevoer zou ondervinden, raden contactlensspecialisten meestal aan de lenzen niet langer dan 8 à 10 uur per dag te dragen.

SYLICONE HYDROGEL zachte contactlenzen zijn gemaakt uit een hoogzuurstofdoorlatend materiaal op basis van silicone en laten maar liefst tot 5 keer meer zuurstof door dan de gewone zachte maandlenzenlenzen. SYLICONE HYDROGEL lenzen dragen hierdoor bij tot wittere ogen die er gezond uitzien en zorgen ervoor dat je je lenzen langer comfortabel kan inhouden. Open dus je ogen voor SYLICONE HYDROGEL hoogzuurstofdoorlaatbare contactlenzen zodat ze gewoon kunnen blijven ‘ademen’ en gezond blijven, ook op langere termijn.

ctl cylinder torische contactlenzenSluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause