Grote keuze Kinderbrillen - Optiek Van der Linden - Zele
! OPGELET !
LEVERINGSPROBLEMEN CONTACTLENZEN EN PRODUCTEN.
Zoals velen al gemerkt hebben, zijn er bij zogoed als ALLE merken contactlenzen LEVERINGSPROBLEMEN, nog steeds als gevolg van de coronapandemie. Dit probleem stelt zich vooral bij MULTIFOCALE LENZEN en TORISCHE LENZEN omdat daar altijd weinig voorraad van is, dus bestel ze TIJDIG bij. Deze lenzen duren bij de 3 grootste en belangrijkste merken momenteel soms tot 8 WEKEN OF LANGER om te leveren.
! ACTIE'S !

Bekijk zeker ook eens onze ACTIE's pagina met KORTINGEN TOT 50%

Menu kinderbrillen

KINDERBRILLEN

Weinig opticiens beschikken over een uitgebreid assortiment kinderbrillen. Waarom? Omdat een kinderbril aanpassen niet zo makkelijk is en de markt, letterlijk, klein is. Daarom hebben wij ons daarop toegelegd, in een uitgebreide collectie kinderbrillen geïnvesteerd, en vindt u bij ons een van de meest uitgebreide assortimenten kinderbrillen van de streek, van alle belangrijkste merken, zoals JF.Rey, Etnia Barcelona, Red, Eschenbach, OiO, RayBan, Youpi, Kinto, Nanovista enz....

hieronder meer info over kinderbrillen, en op de volgende pagina's een idee van wat onze mooiste merken kinderbillen in hun assortiment hebben. Deze pagina's geven u een idee van de trend en stijl van deze merken, niet van wat er in voorraad is. Wij hebben natuurlijk altijd meer én recentere modellen in voorraad dan op de volgende pagina's getoond.

NIEUW in ons assortiment zijn de Nanoviste Kinder brillen en Baby brillen.
Ze zijn uiterst sterk en flexibel (3 jaar garantie) en ook ideaal als ravotbril of sportbril voor kinderen of bv scoutsbril

Stacks Image 300981
Waarom is een goede bril voor kinderen zo moeilijk te vinden? 

Kinderbrillen zijn een echte specialiteit geworden. Het gezicht van een
jf-rey-junior-kinderbrillen-172.jpg
kind is volledig anders opgebouwd en heeft andere verhoudingen dan het gezicht van een volwassene. Kinderen hebben bijvoorbeeld niet echt een uitgesproken neus en de meeste kinderen hebben tot het begin van de puberteit zelfs maar een klein “wipneusje”.
Daarop een bril aan passen en goed plaatsen zodat die niet verschuift is niet echt evident. Wij zoeken dan ook alleen die brilmerken uit die hun kinderbrillen specifiek ontwerpen in functie van de bouw van een kindergezicht en dus niet alleen maar een volwassen- of tienerbril iets kleiner maken. Want dit geeft alleen maar problemen bij het aanpassen. Kinderen spelen ook graag en veel, en dat moet. Kinderbrillen moeten dus ook nog tegen een stootje kunnen. Een goede kinderbril is dan ook stevig en in de meeste gevallen voorzien van flexscharnieren of versterkte scharnieren aan de veren. Wij proberen dan ook alleen die kinderbrillen en -merken uit te kiezen die zowel mooi als sterk zijn én geschikt voor kinderneusjes.

jf-rey-kids-kinderbrillen.jpg


De brillenglazen van kinderbrillen zijn altijd vervaardigd uit kunststof. We spreken wel nog altijd over brilGLAZEN maar echt glas wordt al jaren niet meer gebruikt voor kinderbrillen. Kunststofglazen zijn niet alleen de helft lichter dan glas, ze zijn zo goed als onbreekbaar en dus veel veiliger voor een kind dat wel eens vergeet dat hij een bril draagt tijdens het spelen.

JF REY KIDS 1 kinderbrillen
Kunststofbrilglazen zien eruit zoals glas en zijn niet van echt glas te onderscheiden, behalve door het gewicht. Meer en meer kinderbrillen worden ook voorzien van ontspiegelde glazen, wat vervelende reflecties in de klas en voor de computer vermijdt. Als je de brilglazen kiest, moet je altijd uitgaan van het voorschrift. Voor we op zoek gaan naar een goed brilmontuur, moet je dus even overleggen met de opticien. Als het voorschrift sterke brilglazen dicteert die waarschijnlijk dik zullen zijn, is het belangrijk dat je een zo klein mogelijk brilmontuur kiest zodat je vervormingen vermijdt. Een kleiner glasoppervlak geeft ook ALTIJD dunnere briglazen. Wij kunnen u op vorhand een goed idee geven van de dikte van de brilglazen voor kinderbrillen en kunnen u bijgevolg geschikte brilmonturen aanraden zodat de dikte van de brilglazen gemaskeerd wordt.


Trendy versus klassieke bril Of uw kind nu vol- of deeltijds moet brillen, kinderen zijn spijtig genoeg soms hard voor elkaar en de meeste kinderen worden soms al eens geplaagd met hun bril, vooral de eerste keer dat ze hem dragen. Een manier om ervoor te zorgen dat je kind meer vertrouwd raakt met het dragen van een bril, is hem of haar (voor een deel) zelf een brilmontuur laten kiezen. Je kind wil niets dat zogenaamd niet cool is. Denk eraan dat het doel is dat je kind de bril draagt. Een coole en hippe bril met fijne glazen geeft ook bij andere kinderen een andere reactie dan een “saaie” bril met dikke glazen. Wij kunnen u vertellen welke brilmonturen populair zijn en welke dan weer erg klassiek zijn.

Een zonnebril voor kinderen?
jf-rey-kids_banner_v11-2.jpg

Kinderen zie je niet vaak met een zonnebril. Die hebben daar kennelijk geen behoefte aan, behalve als ze Lady Gaga nadoen. Vreemd genoeg beschermt het oog zichzelf tot aan de tienerjaren niet tegen UV-straling, die het netvlies kan beschadigen. Daarom bevatten Essilor-glazen met index 1.6 of hoger automatisch een UV-bescherming (400nm) die de schadelijke straling van zon tegenhoudt. Dus adviseer bij kinderen altijd 1.6 of hoger, het gat in de ozonlaag zit er namelijk nog steeds...


Kijkproblemen bij kinderen
Ruim 80% van alle informatie die we tot ons krijgen, bereik tons via de ogen. Optimaal zien is dus een belangrijke voorwaarde voor goede schoolprestaties. Maar ook noodzakelijk in het verkeer en bij het spelen en sporten. Dus denkt u dat uw kind problemen heeft met scherp zien, lees dan even verder. Hieronder staan een aantal herkenbare problemen. Zijn een of meer problemen op uw kind van toepassing, maak dan een afspraak voor een oogmeting.
 • Letters of woorden overslaan
 • Klachten over dubbelzien
 • Lezen met vinger of hulpmiddel
 • Moeite met begrijpend lezen
 • Lezen beneden leeftijdsniveau
 • Moeite met het herkennen van woorden
 • Branderige ogen
 • Draait cijfers of getallen om 31 voor 13
 • Vermoeid na intensief lezen
 • Jeukende, tranende ogen
 • Snel afgeleid of dromerig
 • Veel tijd nodig voor het huiswerk
 • Veel knipperen
 • Omdraaien van letters of woorden, b voor d, p voor q, daar voor raad, een voor nee etc.
 • Fronzen bij het lezen
 • Hoofd schuin houden bij het lezen of televisie kijken
 • Moeite bij het kijken op het schoolbord of bij televisiekijken

jf rey junior kinderbrillen 173 jf rey kinderbrillen3
Veel gestelde vragen over goed zien op school
Kan ik vertrouwen op een standaard ogentest? De standaard ogentest die vaak op scholen wordt uitgevoerd is indicatief maar zeker niet slecht. Er wordt meestal met een letterkaart gekeken of uw kind de letters op 5 meter afstand scherp kan zien. Eventuele andere mogelijke oogafwijkingen kunnen niet altijd worden vastgesteld. Zo'n eenvoudige ogentest werkt uiteraard wel preventief, maar een uitgebreid en vakkundig optisch oogonderzoek zegt veel meer. Dit kan bij ons of bij uw oogarts. Bij twijfel sturen wij ALTIJD door naar uw oogarts.

Waarom een uitgebreid oogonderzoek? Het gezichtsvermogen van uw kind kan veranderen zonder dat uw kind dat merkt. Daarom is het verstandig om de ogen van uw kind ieder jaar door ons of uw oogarts te laten testen. Tijdens deze controle wordt aandacht besteed aan de volgende punten: bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, onderlinge coördinatie van de ogen, goed dieptezicht en de mogelijkheid om de ogen goed scherp te stellen.
jf rey kinderbrillen original jf rey kinderbrillen4

Wat gebeurt er als een kind een oogcorrectie nodig heeft? Als uit de zichtcontrole blijkt dat een correctie nodig is, dan zullen wij u op maat adviseren en/of eventueel doorverwijzen naar een oogarts. Uw kind krijgt daardoor de meest geschikte kijkoplossing.

Tussenkomst van het ziekenfonds én RIZIV?
BBIG kinderbrillen

Voor kinderen is er een zéér grote tussenkomst op de bril én brilglazen van het RIZIV én van uw ziekenfonds. Ook is er opnieuw terugbetaling mogelijk tot de leeftijd van 18 jaar van zodra de brilglazen met 0,50 Dpt moeten versterkt of verzwaard worden.

interessante links voor zwaardere oogafwijkingen bij kinderen:

http://www.orthoptie.be


Deze pagina's geeft u een beeld van wat de verschillende merken kinderbrillen uitbrengen, hun stijl, design en ontwerp. Het is natuurlijk geen voorstelling van wat op dit moment in voorraad is. Collectie's breiden continu uit, brengen soms 5 x per jaar nieuwe modellen uit, en er worden maandelijks nieuwe modellen, merken en kleuren bij ons geleverd. De website continu up-to-date houden met onze voorraad is spijtig genoeg onmogelijk.Sluit

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën om de functionaliteit te bevorderen en informatie te verzamelen. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. meer info over onze privacy en technologiën vindt u hierTEVREDEN?
U bent zó tevreden over onze service en advies dat u het graag aan anderen laat weten? Dan doet u ons een enorm plezier door een review of recensie achter te laten op GOOGLE+ of FACEBOOK.CONTACT
MAIL: ObscureMyEmail5 (vergeet niet het ONDERWERP van uw mail te vermelden zodat uw mail sneller bij de juiste personen terecht komt)
Markt 60 - 9240 Zele - België - TEL: 052 44 46 07
OPENINGSUREN - OPTIEK
DINSDAG tot VRIJDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:00u
ZATERDAG: 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 17:00u

gesloten op zondag, maandag & feestdagen


OPENINGSUREN - HOORCENTRUM Lapperre
WOENSDAG: op afspraak
VRIJDAG:
op afspraak
ZATERDAG:
op afspraak
Volg ons op
FACEBOOK en op INSTAGRAM !

Er valt héél wat te ontdekken ….

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

YoutubeONZE MEEST BEZOCHTE PAGINA'S
Slider play pause